Wysłany: Czw Wrz 02, 2010 15:40 [R75] Gdzie znajduja sie czujniki zderzeniowe?
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam
Niestety ale ostatnio r dozdnal kolizji i potrzebuje pomocy...
a mainowicie gdzie z przodu znajduja sie czujniki zderzeniowe i jak wywala poduchy czy wszyskie napinacze tez wywala?
_________________ Był R75 CDT 2.0 2001r. automat sedan, jest R75 Tourer CDT 2.0 , 2001r.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lis 23, 2010 17:40, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 02, 2010 15:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jak wywala poduchy czy wszyskie napinacze tez wywala?
Gdy mój roverek dostał w bok, wystrzeliła poduszka w fotelu kierowcy i odpaliły napinacze we wszystkich pasach. No, ale to będziesz widział - w przednich ściągnięta harmonijka przy uchwycie, a tylne pasy bardzo napięte i nie można ich wyciągnąć.
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Czw Wrz 02, 2010 20:37
interia switch , czujnik uderzeniowy znajduje się w kabinie przy bezpiecznikach a konkretnie na boku nad bezpiecznikami na ściance bocznej, po uderzeniu napewno go wywaliło i nie możesz odpalić.
[ Dodano: Czw Wrz 02, 2010 21:37 ]
poduchy są tanie , napinacze też , do wymiany 5 napinaczy sensor ma crash datę i tylko legalnie w pewnych warunkach t4 można go usunąć , najlepiej wymienić na inny pewny.
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Wysłany: Pią Wrz 03, 2010 08:47
PD napisał/a:
silnik chodzil po uderzeniu...
to o czym pisze PHJOWI, to jest wyłącznik bezwładnościowy ( i n t e r t i a switch ) , który w razie nagłego uderzenia odcina paliwo, odblokowuje wszystkie zamki ,włącza oświetlenie wewnętrzne i miganie kierunkowskazów do czasu zresetowania go. Wyłącznik jest w układzie BCU , nie SRS.Widocznie to uderzenie nie było nagłe i wyłącznik nie zadziałał.
z tego co widzę to zaliczony rów tak? czyli od razu się nie zatrzymałeś jak ma się to w przypadku zderzenia, a pociągnęło Cię po tym rowie. Więc czujnika bezwładnościowego nie wywaliło,
SeniorA napisał/a:
Widocznie to uderzenie nie było nagłe i wyłącznik nie zadziałał.
Kupiłem Roverka w którym świeci się kontrolka poduszek, sprzedający powiedział mi że wjechał w dużą dziurę i wystrzeliła poduszka w fotelu. Poduszkę kupiłem i spec od poduszek ją włożył i zaszył fotel. Przy odbiorze auta powiedział że wystarczy teraz wymienić tylko sensor SRS i kontrolka sama zgaśnie. Czy sama wymiana sensora pomoże ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum