Witam panowie potrzebuje pomocy i pewnej rady. Mam Rovera 200 2.0 SDi 105Km na pompie elektronicznej. Mam problem z immobiliserem noi co za tym idzie z odpaleniem samochodu.Wiele juz metod których opisywane dostały próbowałem lecz dalej nie moge odpalic. Dowiedziałem sie ze mozna oszukac immobilieser poprzez podobno odłączenie lub złaczenie kabli dochodzacych do immobiliesera.Prosiłbym o rade i o pomoc jak to zrobic.
Wysłany: Pon Wrz 06, 2010 08:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Pon Wrz 06, 2010 09:31
Ze względów bezpieczeństwa nikt na forum nie udzieli informacji jak obejść zabezpieczenia. Podjedź do ludzi zajmujących się elektroniką samochodową to odłączą Ci imo. Poza tym jest też opcja wyłączenia/zablokowania imo przez wprowadzenie kodu kluczykiem.
Uwaga od moderatora: zmieniłam kolor, czerwień zarezerwowana jest dla moderatorów i administratorów, choć uwaga bardzo trafna
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Wrz 06, 2010 10:54, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum