Witam. Mam problem ze sprzęgłem w moim MG ZS 2,5 V6 177km. Miałem robione sprzęgło. Został wymieniony wysprzęglik, łożysko i okładziny. Przy wolnej jeździe biegi wchodzą dość dobrze, ale np. gdy szybciej przyspieszę na 1 to nie mogę praktycznie wrzucić 2 nie mam pojęcia czym to może być spowodowane. Sprawdzałem w pompie sprzęgła, ale nie brakuje płynu. Nie mam pojęcia za co się brać. Może ktoś miał to samo albo wie z czym to może być związane? Liczę na pomoc.
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pią Wrz 03, 2010 09:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a wymieniałeś zaciski sprzęgła? Ja miałem podobne zachowania skrzyni ale na każdym biegu i wtedy to był wysprzęglik. Swoją drogą nie warto brać używanego sprzęgła - u mnie przez to było dwa razy sprzęgło wymieniane. Pozdrawiam, eMdzik.
Nie umiem opisać Jak kupowałem kompletne sprzęgło to były okładziny, łożysko oporowe i zacisk, a po 3 miesiącach niezależnie wymieniłem jeszcze wysprzęglik. Poszukaj sprzęgła do ZSa 180 i może trafisz na ten zacisk. Słuchaj swoją drogą potrzebuję tłumik końcowy do ZSa 180 - nie wiesz gdzie mógłbym taki dostać?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum