Pomógł: 10 razy Dołączył: 03 Sie 2001 Posty: 469 Skąd: Ząbki
Wysłany: Pią Gru 07, 2007 02:48
Jezeli komp jest ten sam co w MG ZT to jest taka opcja
Nie dziala z pilota tylko po przekreceniu i przytrzymaniu kluczyka w drzwiach. Oczywiscie funkcja musi byc aktywna w kompie.
Testowalismy w ta niedziele na MaReK'owym.
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pią Gru 07, 2007 12:21
andrzejziom napisał/a:
A jest taka mozliwosc w R620 .. kiedys czytalem na allegro koles sprzedawal 600 po tuningu i mial automatyczne domykanie szyb
W oryginale coś takiego występowało jako opcja, ale w accordzie (tak wynika z rover rave - domykanie tylko z kluczyka). Czy było coś takiego w opcji rovera 600? nikt na forum (przynajmniej z tych co próbowali) nic takiego u siebie nie stwierdził. Na pewno potrzebna jest centralka do tego, która powinna się znajdować w okolicach fotela pasażera.
Wysłany: Pią Gru 07, 2007 16:42
andrzejziom napisał/a:
A w twoim modelu jest taka centralka wlasnie lukalem na allegro mozna dokupic takowa ...
Tak to napisałeś, że nie kumam . Dokupić zapewne można, to rozumiem. Dodaj jeszcze pytajnik lub kropkę do pierwszej części, to będę wiedział wszystko .
Wysłany: Sob Gru 08, 2007 13:09
andrzejziom napisał/a:
Czy w kazdym modelu jest taka centralka
Niestety nie. Nawet jestem skłonny twierdzić, że taką centralkę posiadają tylko niektóre accordy, zatem dla roverka pozostaje chyba tylko opcja dokupienia.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 03 Mar 2003 Posty: 193 Skąd: Konin
Wysłany: Pon Lis 18, 2013 10:23
U mnie w drzwiach kierowcy był zamek od anglika czyli nie reagował na kluczy.
Wymieniłem zamek (Mariusz w BritishCars) i domykanie jest - raczej jest.
Jeżeli z otworzysz drzwi / zamki z kluczyka to przytrzymując dłużej kluczyk powoduje otworzenie szyb i szyberdachu, a zamykając zamkek centralny z kluczyka i przytrzymują dłużej następuje domknięcie szyb i szyberdachu.
I tak to powinno wyglądać jednakże po jednym dniu radości z systemu domykania pojawił się problem
okno kierowcy otwiera się bez problemu - po przyciśnięciu przełącznika zamykania/otwierania szyba zjeżdża w dół ale nie chce się zamknąć.
szarpie po 10 mm w górę, trzeba trzymać przełącznik, słychać przekaźnik pod deską i bardzo powoli zamyka się szyba.
PROSZĘ O POMOC co mogę w tej sprawi zrobić?
czy problem to zamek, czy podąłczenie, a może coś jeszcze innego.
POMOCY.
_________________ R75 Tourer PN53721
R75 Salon PN68140
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum