hej. no ja mam HTC Touch HD. Większość HTC to multimedialne kombajny, dużo bajerów dobrze, że można dzwonić.
Miałem możliwość popracować na G1, ale mnie nie przekonał. Touch HD kupiłem, bo miałem świetną okazję i zainwestowałem. Jestem zadowolony, choć nie wykorzystuję wielu jego funkcji.
Krótko - jeśli masz na to pieniądze i będziesz korzystał z funkcji biznesowych itp. to warto inwestować w HTC, ale jeśli tylko chcesz poszpanować, to po mojemu nie warto. Ogólnie gadżet z możliwością dzwonienia.
Z tego co pamiętam to Hero bazuje na systemie Android, chyba jest bardziej stabilny od Windows'a. I w necie można sporo znaleźć do niego. Tomaszi może Ci podrzucić co nie co.
A jeśli chcesz się naprawdę zagłębić w temat to polecam forum PDA na www.pdaclub.pl .
Tam jest wszystko do smartfonów, palmtopów i innych.
Mam nadzieję, że coś pomogłem
_________________ Nigdy nie jest tak źle, aby nie mogło być gorzej....
Bawiłem sie takim Hero na szkoleniu fajnie żwawo chodzi podoba mi sie bo jest zajebisty do internetu. Dzieki za adres zaraz poczytam Myslałem jeszcze o Samsungu Galaxy
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Raptile, mam G2 od 3 tygodni, ale słabo z używaniem opcji internetowych, bo jestem ciągle w roaming'u i rachunki by mnie zjadły, ale jak dorwę darmowe WiFi, to się bawię.
Generalnie, to zależy do czego go potrzebujesz - mi na razie odpowiada, choć Android ma kilka wad "wieku dziecięcego", które miał też iPhone - np. brak możliwości zaznaczania i kopiowania tekstów (schowka) przy pisaniu SMS'ów i edytowaniu kontaktów (a może po prostu jeszcze nie znalazłem tej opcji).
Jak pisał wiciu, dużo programów na Android Market, np. fring, który działa jak Skype, GTalk, ICQ i kilka innych razem wziętych, Gadu-Gadu, zajebisty bajer jakim jest Google Sky itp, itd.
Teraz liczę, że upgrade do Android'a v. 2.1 (G2 jest sprzedawany z wersją 1.5, ale Era już zapowiedziała upgrade do 2.1 przez sieć - ma się zacząć chyba 22.05.2010) poprawi te wszystkie "choroby wieku dziecięcego", bo poza nimi to uważam, że to bardzo udany zakup.
Ani razu mi się nie powiesił, czy jakoś bardzo zwolnił, tylko wczoraj musiałem go zrestartować, ale to po tym, jak założyłem sobie program do zarządzania aplikacjami i chyba przesadziłem z jego konfiguracją i wycinał chyba jakiś proces systemowy, przez co ciągle pojawiał się komunikat o konieczności zamknięcia aplikacji, ale po restarcie i usunięciu tego programiku wszystko wróciło do normy.
No jeszcze jednym fajnym bajerem jest możliwość synchronizacji maili i kontaktów z Gmail'em, którego używam.
Z tym też mam mały problem, ale to na własne życzenie - zanim użyłem Gmail'a, skopiowałem kontakty z Nokii i teraz w telefonie mam dwie kopie, a niektóre kontakty mają tylko część danych (telefony w kontakcie z Nokii i maile i inne w kontakcie z Gmail'a) i chciałbym je scalić - Gmail na komputer ma taką opcję, ale ten w Android'zie chyba jeszcze nie, więc chyba muszę to zrobić ręcznie, co przy braku "copy-paste" jest bardziej niż uciążliwe, więc chyba poczekam do upgrade licząc, że to się poprawi.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
351 zł brutto, ale ja wziąłem w taryfie biznesowej NPB 120 w promocji z abonamentem 50% przez 2 lata.
Aaa... Wczoraj się pobawiłem i jednak jest opcja "copy-paste" tylko nie we wszystkich sytuacjach jest aktywna.
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Myśle ze Android może być moim następnym systemem. Ale to jeszcze dośc odległa przyszłość. Na razie mam WM6.
Niestety WM7 zapowiada sie na niezłą kaszanę - ma nie mieć nawet multitaskingu
Proponuje podejsc do jakiegos salonu i pobawic sie fonami na Androidzie i na Windzie. Bedziesz wiedzial czego szukasz.
Osobiscie wole winde bo system jest mi bardziej znany i mozna go ostro zmodyfikowac do swoich potrzeb - czyt. powywalac wsio co nie jest potrzebne.
Z tego co widzialem to bardzo fajnym telefonem zapowiada sie Samsung Galaxy S i nowy HTC, oba na Androidzie, ale pewnie ich cena bedzie wysoka.
Wiesz, patrząc jak działa Automapa razem z telefonem - jak ktoś Ci zadzwoni np. na węźle autostrady w Niemczech i masz 50 km w plecy, bo Automapa się schowała "w tle" i nie powiedziała "skręć w lewo", to wolę mieć dwa osobne urządzenia.
Zresztą ja już wcześniej miałem Mio P560 z Automapą Europy, więc dla mnie to nie było kryterium - osobiście, miesiąc temu, wybierałem między Androidem, a Nokia'mi serii E i N (E52, E75, N97, N97 mini), no i gdzieś daleko był iPhone 3GS, ale ze wskazaniem na Android'a (żeby potestować ) - G2 okazało się tańsze, a spełnia wszystkie moje główne wymagania (WiFi i fring, żeby za granicą móc dzwonić za free do Polski, przyzwoita przeglądarka internetowa i możliwość instalowania nowych aplikacji).
No i Era dawała akurat taryfę z pasującą mi promocją (pakiet, który można wykorzystać też w roamingu, bardzo tanie rozmowy do 3 krajów UE i 50% rabatu na abonament na 24 miesiące, co powoduje, że w rozliczeniu, minuta abonamentowa w Polsce jest tylko 4 gr droższa niż Play, minuta i sms w roamingu są połowę tańsze niż u kogokolwiek, a rozmowy międzynarodowe do krajów, które mnie interesują, to już w ogóle bajka - 20 gr na stacjonarne i 40 gr na komórki).
Ja jestem zadowolony, a i tak brałem w takiej taryfie, że nie był taki drogi.
O Galaxy tez myślałem, ale ciągle jednak bardziej wierzę w wytrzymałość HTC niż Samsunga, a ja bardzo niszczę telefony (Kruchy coś wie o moim ME45 i N6233).
Ciekawe kiedy Galaxy dostanie Android'a 2.1, bo Era G2 ma dostać od 10.05.
hvil [Usunięty]
Wysłany: Wto Kwi 27, 2010 17:35
widze że Koledzy troche się znają na telfonach. Ja osobiscie nigdy nie przywiazywalem wagi do komorki, aby dzwonila. Ale obecnie potrzebuje czegoś z wifi na gwałt. Nadal tylko do dzwonienia ma byc tel i wifi musi miec. Czy w takim zestawieniu co powiecie o telefonach lg ks20 i samsung 5620?? bo to tanie telefony za złotówke samsunga mi dadza:) a ks20 to moge sobie za grosze w sklepie komputerowym kupic. Jednak ja je wybralem metodą to co mi potrzeba vs. cena. Nie chce sie wkopac w jakiś syf niczym moja obecna metalowa motorola ktora zawiesza sie raz na 2dni.
Ja to się na tych modelach nie znam - poczytałem tylko o tych, które mnie interesowały - smartfonach i Nokiach.
hvil, ja osobiście odradzam LG. z Tych dwóch jak miałbym wybierać to w ciemno Samsung:) mimo tego, że nie wiem w sumie nic o nich Samsung zrobił duży krok do przodu w kwestii telefonii komórkowej. Więc jeśli Twój wybór zawęża się do tych dwóch telefonów, to ja osobiście polecam Samsunga ( ale to oczywiście tylko moja opinia )
_________________ Nigdy nie jest tak źle, aby nie mogło być gorzej....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum