Pomógł: 3 razy Dołączył: 22 Cze 2008 Posty: 82 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto Sie 31, 2010 22:46 [R 200] Lifting zderzaków
Mam pytanko,czy ktoś wygładzał zderzaki?
Tzn chodzi mi o zlikwidowanie listew chromowanych,ale żeby został ten wąski rowek w górnej części zderzaka.Widziałem raz na zdjęciu przedni zderzak,ale był cały gładki,bez rejestracji i zaślepek na halogeny lub halogenów i strasznie łyso to wyglądało.
Jeśli ktoś ma wygładzone tak jak ja mówię,to proszę o jakieś foto.
No chyba że pierwszy to zrobię
Z góry dzięki
_________________ Moc jest bogiem,prędkość nałogiem,nitro zabawą,a turbo podstawą...
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sie 31, 2010 22:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Co prawda nie mam zdjęcia, tylko swoją przeróbkę w PS i osobiście bym wygładził właśnie ten rowek na chromami a chromy zostawił bo lepiej to wyglądało (przynajmniej jak dla mnie).
A może coś takiego jak w załączniku?? He he...nudziło mi się
_________________ "Jest cechą głupoty dostrzegać błędy innych a zapominać o swoich" - Cyceron
Wysłany: Sro Wrz 01, 2010 11:19
Hehe takiego grilla nawet mój szef nie ma w JEEP-ie co ma 5.7L pod maską
Właśnie chciałbym zobaczyć jak by wyglądało bez tych chromowanych listew.Znalazłem kilka fotek na necie ale nie do końca są takie jak ja chcę
_________________ Moc jest bogiem,prędkość nałogiem,nitro zabawą,a turbo podstawą...
Ale za to tył R200 jest znacznie ładniejszy niż tego Civica 01-05 i Micry co jest w tle.
Z chromami czy bez.
W sumie przód też
Co by nie mówić - zarówno z zewnątrz jak i w środku R200 to inna klasa.
Brytyjczycy byli chyba ślepi że pozwolili Roverowi zdechnąć a teraz traktują je jak złom.
Nasze rodzime Polonezy i Fiaty przynajmniej zasłużyły na takie traktowanie. Rdza zjadała je żywcem, a technicznie były z lat 60-tych.
Krzysi3k żartujesz z tymi zderzakami, prawda??
Jak nie to ładnie mają w głowach
sobrus, co do zderzaka od Civica to w całości nie jest rewelacyjny ale podoba mi się jego kanciastość tak jak w MG ZR MK II czy R25 nowszych. Taki też zderzak z wyżej wymienionych chciałbym mieć.
Sama bąbelkowatość tylnego zderzaka z R200 nie za bardzo do mnie przemawia, conajmniej ten z R25
Wczoraj o mały włos nie dorobiłbym się przodu od R25.
Na węźle Marsa w Warszawie praktycznie zepchnęło mnie Audi Q7 z mojego pasa i rzuciło nim po jezdni, dosłownie milimetry zważyły o tym że pojechałby mi lewy przód a obok były barierki więc prawy też by "wysiadł" a od tego już krótka droga,
Pas, wzmocnienie, zderzak, błotniki maska grill, lampy i mam R25
Fajnie by było ale szkoda by mi było R więc się ratowałem jak mogłem na deszczu.
[ Dodano: Sro Wrz 01, 2010 14:35 ]
Żeby wnieść coś do tematu załączam wizualizację zderzaka bez rowków a chrom został czyli odmiennie od tego co Ty chcesz Rafi200
_________________ "Jest cechą głupoty dostrzegać błędy innych a zapominać o swoich" - Cyceron
Oooooooooo.... mi się tył bardzo podoba, natomiast przód strasznie łysy, drzwi też jakieś takie, wielkie bez listew i wygląda teraz jak Mitsubishi Colt
pfff..ja se zrobilem gladki zderzak i efekt taki sobie.Na fotkach to fajnie wygladało.Ale szkoda kasy samemu robilem i wyszlo mnie to okolo 200pln. szpachla,baza,lakier bezb. papier scierny. wzorowalem sie na tym autku na fotce ,efekt inny wyszedł,moze tylko do ciemnego R pasuje taki zderzak
Wysłany: Sro Wrz 01, 2010 20:29
Wydaje mi się,że gorzej niż jest seryjnie być nie powinno Mam do malowania obydwa zderzaki i tak właśnie pomyślałem żeby może coś w nich zmienić.
Wydryszek powiem Ci,że bardzo ciekawie to wyszło.Całkiem inaczej wygląda jak ta listwa nie jest zaśniedziała.
Leszczu19901 to widziałem i właśnie nie podoba mi się przedni zderzak,bo tak jak powiedział Wydryszek strasznie łyso wygląda.Tył jest ładny,ale znów jak zostawię ten rowek z przodu to i z tyłu też,żeby jednakowo było...
Chyba jednak zaryzykuję i zrobię tak jak mi się to "przyśniło" Najwyżej zderzaki będą do sprzedania Jak się z tym uporam to wrzucę jakieś fotki Może koło niedzieli się uda
Oooooooooo.... mi się tył bardzo podoba, natomiast przód strasznie łysy, drzwi też jakieś takie, wielkie bez listew i wygląda teraz jak Mitsubishi Colt
Gdyby nie te lampy to bym powiedział że to Daweo Lanos.
Rafi200, sam się zastanawiałem nad takim manewrem, ale jak mam Ci radzić, to połącz zderzak z MG z zderzakiem z R200 na forum są fotki jak to wygląda a efekt dużo lepsze (jak dla mnie)
wrzuć jakieś fotki przodu większe jakbyś mógł, bo właśnie ja też chcę taki efekt osiągnąć a skoro znalazł się śmiałek, to bym to chciał zobaczyć w lepszej rozdzielczości - najlepiej np na imageshack wrzuć wtedy tutaj tylko linki wkleisz a nie trzeba się rejestrować itp
zacnie. czym to robiles zywica czy spawarka do plastiku??
co moge powiedziec dalej to w wielu autach usuniecie listwy bocznej daje ladny efekt (nie wiem jak w r200/...)
jesli zostaje wglebienie po calosci boku to usuwasz tylko te dziury/zatrzaski (spawarka lub zywica od spodu) ladnie obrabiasz malowanko i elegancja francja
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum