Wysłany: Sro Wrz 29, 2010 23:34 ROVER 45 Z HOLANDII - warto? jakiego wyboru dokonac...??
witam serdecznie
od kilku miesiecy szukam auta (zapotrzebowanie na dojazdy na warszawska uczelnie). analizuje, przebieram, wybieram, eliminuje... czekam tylko na upragniona czynnosc KUPUJE. przebrnalem przez dziesiatki ofert aut: ekonomicznych, tanich, drozszych, lepszych, gorszych. otarlem sie o kupno VW Golfa i glownie na tym modelu skupilem swoja uwage. az do dzis gdy natknalem sie na opinie i dane aut marki Rover. opinia pewnego pana o Roverze jako o samochodzie z dusza, z ktorym trzeba wziac slub i dobrze go poznac a bedzie sluzyl dlugo i szczesliwie rozgrzala mnie:)
zaglebilem sie nawet w historie modeli i koncernu...
teraz pozostaje zadac pytanie i udzielic obiektywnej odpowiedzi czy szukac MAGICZNEGO Rovera czy wrocic do Golfa i drazyc temat auta z Niemiec. mianowicie prosze o pomoc znawcow ROVERkow czy sprowadzenie samochodu (diesla) z Holandii (bo mam dogodna okazje) to dobry pomysl, czy ich stan techniczny jest lepszy niz tych z np. Niemiec, czy ceny, przebiegi sa realne? czy szukac w polsce? jaki Rover bylby najlepszy na dojazdy na uczelnie?
adamswiety, popieram pomysł sprowadzenia auta na własną rękę.Pomijasz handlarzy którzy tam kupuja najtańsze egzemplarze żeby zarobic jak najwięcej.Jak sie temu bliżej przyjżeć to można zauważyć że niektóre auta z ogłoszeń z holandii czy niemec są droższe od takich samych oferowanych na naszym rynku.
adamswiety napisał/a:
czy sprowadzenie samochodu (diesla) z Holandii (bo mam dogodna okazje) to dobry pomysl,
tak samo jak u nas musisz patrzec co kupujesz bo tam tez sie zdażają zajechane silniki
adamswiety napisał/a:
czy ceny, przebiegi sa realne?
Cena jest odpowiednia do stanu auta ,chociaż zdażają się okazje
Przebiegi są bardziej realne tam niz w autach u handlarzy w kraju gdzie wszystkie 10cio latki maja 150 albo 180tyś przebiegu
adamswiety napisał/a:
czy szukac w polsce?
Mozesz szukać,dużo okazji jest w Płocku i Drezdenku
jeśli szukasz auta po to aby dojeżdzać nim tanio na uczelnie to na pewno lepszy bedzie golf. Na pewno myslisz nad 4ką wiec 1.9 TDI 100 kM będzie najlepszy. Jednak ja osobiści szukając akutka chciałem mieć coś innego niż pół polski, autko ktore ma to cos i wybrałe roverka no i oczywiście nie żałuje Nie wiem zbyt duzo o 45 bardzo kuszący jest silnik 1.8 120kM lub 2.0 V6 150 kM wszystko w benzynie. przynajmnie mnie one by interesowaly:) choc o v6 to cieżko.
Ogólnie: golf czy r45- zdecydowanie ja wybieram 45
Ten R jest przepiękny !
W holandii są auta z gazem nie wiem jak reflektujesz ale gaz is Gut
Co do golfa. Nie wiem ale przebieg 150 tys w golfie w dieslu jest dla mnie smieszny .
Choć to auta do rżnięcia....
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
opieram sie glownie na danych z autocentrum.pl tam przegladam raporty spalania i opinie uzytkownikow. wydaje mi sie ze to rzetelne zrodlo. Rover ma to cos. pod akademikiem stoi kilka golfow i jeden rover 75. golf jak golf, a rover... klasa, przykuwa uwage. stwierdzilem ze nie bede czekal na auto z holandii bo musialbym czekac do grudnia a teraz jest mi potrzebne w wiekszym stopniu.
takze teraz licze na pomoc co do kupna w polsce. na co szczegolnie zwracac uwage, gdzie szukac, (moze glupio brzmi) ale gdzie handlarze nie robia w h**a, moze ktos ma zaufane zrodlo. ciagle waham sie jaki model wybrac. chcialbym zmiescic sie w 15tys zl, a przy tym miec ekonomiczne i z dusza auto.
pozdrawiam
[ Dodano: Pią Paź 01, 2010 11:04 ]
cofam pytanie na co szczegolnie zwracac uwage dopiero teraz zaglebilem sie w cale forum.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum