Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
witam.
Jestem szczęśliwym użytkownikiem i Rovera 620 SDi z 1996 r i właśnie zamierzam zakupić opony zimowe (rozmiar 195/65 R15)... Samochodem rocznie pokonuje przebiegi w granicach 30-40 tys rocznie przede wszystkim na trasie choć w po mieście poruszam się równie często. Chciał bym kupić opony które pomogą mi sprawnie poruszać się w każdych warunkach naszej "pięknej" polskiej zimy i nie zawiodą również w weekendowych górskich wycieczkach na narty. Chciałbym zmieścić się w budżecie 700-1000 zł za komplet opon choć wiadomo i będzie taniej tym lepiej. Pytanie tylko jakie opony wybrać? z góry dziękuje za każdą odpowiedz/
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Lut 24, 2011 22:17, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Wrz 28, 2010 13:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 135 Skąd: Wołów
Wysłany: Wto Wrz 28, 2010 18:44
Bardzo gorąco muszę polecić oponki dokładnie w tym autku i w tym rozmiarze pirelli winter carving... Opona stosunkowo dosc droga ale ja mam takie na których ojciec jezdzil 5 sezonów w peugeocie 406 potem sprzedal i mi zostawil a ja juz sezon przejezdzilem teraz bedzie drugi i mysle ze jeszcze z jeden dam rade, bo oponki maja po 6 mm bierznika a sa rewelacyjne w sniegu i w ogole poprzednia zima to bajeczka byla a kazdy pamieta jaka byla... Ogólnie to wujek ma fulde montero 2 to nie bardzo chwali... A my te pirellki bardzo chwalimy i ja tez dosc sporo jezdze, w okolicah tego co Ty... ja kiedys tez wybiore te pirellki...
Wysłany: Wto Wrz 28, 2010 18:51
mój typ: Nokian WR G2
tylko żałuję że nie kupiłem aluminiowych felg, bo znudziło mi się już ciągłe robienie zaprawek i malowanie stalówek. Tym razem użyłem cortanin, zobaczymy czy wytrzyma.
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Wto Wrz 28, 2010 18:56
Ja od dwóch sezonów mam na zimę Sava Eskimo S3 dokładnie w tym rozmiarze. Bardzo sobie je chwalę pod każdym względem. Cena niewysoka, a opona naprawdę dobra. Testów i opinii jest sporo w Internecie więc nie będę się tu rozwodził.
ja polecam matador - bodajże czeskie opony, ale tak idą że szok.. nie było zaspy w której bym się zakopał. czasami robiłem za pług - spychając zaspę zderzakiem koledzy pod firmą zawsze sie zakopywali a ja bez żadnego problemu - zawsze. dodam że mam je 2 sezony i nadal idealne
_________________ ach ten roverek.. ciągle trzeba coś przy nim pogrzebać.. :-(
Dwa lata już używam w R400 opon Ceat Artic III. Ani razu mnie nie zawiodły, a wiadomo jaka zima była. Do tego przyzwoita cena. Za rozmiar 175/70/R14 płaciłem 155zł/szt.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Witam dołączę się z pytaniem.
W moim przypadku nominalna opona to 195/55 R15, tylko że w tym rozmiarze to opony są droższe od np 195/65 R15. Czy taka zamianę na profil większy można bezstresowo wykonać?
Felgi aluminiowe.
Do R400 polecam rozmiar 185/60/R15. Sam mam właśnie taki w R45.
Również polecam Goodyear Ultragrip 7+. Po sezonie eksploatacji muszę powiedzieć, że sprawują się świetnie w zimowych warunkach. Radzę jedynie uważać aby w porę zmienić je na letnie, gdyż w wyższych temperaturach na suchym zachowują się bardzo słabo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum