Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam czy ktos wie gdzie w okolicy Grudziadza posiada komputer gdzie powie mi dlaczego swieci mi sie kontrolka poduszek? bylem juz u czterek w trzech przypadkach brak polaczenia z poduchami a w jednym powiedzial mi ze blad jest po stronie kierowcy ale nie wie co.Dzis wyjalem sensor poduszek bocznych wyglada jak nowy prysnalem w styki no i dalej pali sie prosze o pomoc.A ha kostki wyciete zrobione na razie na elektryczne
Ostatnio zmieniony przez apples Sob Sie 13, 2011 13:00, w całości zmieniany 4 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 01, 2010 13:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pią Paź 01, 2010 14:51
szwed, sprawdzałeś kostki pod siedzeniami? Jeżeli chcesz mieć dobrze zdiagnozowane toi chyba pozostaje tylko T4 Testbook. Najbliżej na T4 masz do Gdańska - ok. 120km.
czyli tak wizualnie nie mozna stwierdzic czy ten czujnik uderzen bocznych jest walnienty bo wyglada na caly? na jakie kostki najlepiej wymienic te pod fotelami i gdzie je kupie?
Porada: jeżeli takich będziesz używał to na poduchę i na napinaczy staw na którymś gniazdo, na innym wtyczkę - później nie trzeba będzie myśleć, który kabelek z którym trzeba łączyć po odpinaniu
Co do czujnika to fakt że nie da się poznać z zewnątrz. Mój też dobrze wyglądał, a jednak był walnięty. Potem go nawet rozebrałem, ale nic złego też nie zobaczyłem. Sprawdzić go też nie wiem sposobu, bo w nim jest procesor i z kompem SRS komunikacja odbywa się w szeregowy sposób.
wreszcie udalo mi sie zlokalizowac usterke facet z komputerem boscha bez problemu odczytaz mamal usterke sa to dwa sensory uderzen bocznych[mycie tapicerki przez firme] teraz mam problem gdzie najlepiej je kupic aby nie kupic uszkodzonych,i czy po wymianie kontrolka sama zgasnie czy nie bo ten gosciu powiedzial ze nie ze trzeba wykasowac
witam wreszcie uporalem sie z kontrolka poduszek kupilem na allegro dwa sensory uderzen bocznych za 35zl sztuka wymienilem jeden i kontrolka juz sie nie pali sama zgasla a komp.pokazywal blad obu sensorow.No ale jak gasnie to drugiego nie wymieniam.
Wiem, że mój poprzedni właściciel w Bydgoszczy naprawiał wysprzęglik. Najpierw wstawił zamiennik ale nie pojeździł długo. Potem naprawiał to w serwisie BMW. Koszt operacji 1500 zł. Wracając do sprzęgła, jaki masz silnik ? Wiem z doświadczenia, że najwięcej czasu zajmuje wyjęcie sprzęgła. Może tak się skusisz na samodzielną naprawę ? Wymiana sprzęgła z dociskiem nie jest taka trudna. Nie wiem jak to wygląda w silniku diesla, ale w benzyniakach to chyba jest w miarę do opanowania. Tylko niestety bardzo pracochłonne. Zapytam się mojego poprzedniego właściciela ( mój roverek jest z Bydgoszczy ), gdzie serwisował auto i kogo ewentualnie by polecił i dam znać. Mimo wszystko było to gdzieś w zaprzyjaźnionym warsztacie a nie w porządnym serwisie bo stacja diagnostyczna po wymianach oleju pokazuje -32 700 km. Dzisiaj właśnie wymieniałem olej i muszę skasować stację diagnostyczną. Pozdrawiam !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum