witam, od pewnego czasu ubywał mi płyn ze zbiornika wspomagania, zauważyłem wycieki na pompie wspomagania. Z czasem wycieki się powiększyły wiec doszedłem do wnioski iż trzeba ta pompę wymienić. I tu właśnie kieruję pytanie do was czy warto się brać za to samemu czy lepiej oddać autko w ręce mechanika? jeżeli samemu to w jaki sposób to zrobić?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 07, 2010 14:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
kolego sprawdz najpierw opaski na przewodach przy zbiorniczku wyrównawczym płynu wspomagania, często się zdarza, że oryginalne opaski puszczają i to właśnie tam cieknie płyn po przewodach na pompę, wygląda to tak jakby gdzieś z pompy ciekło - a winne są opaski. Ponoć w tych autkach to norma że cieknie z powodu tych opasek, ja u siebie tez to przerabiałem, założyłem nowe opaski i jest spokój.
slax, Dobrze mówisz, albo waz ma już mikro rysy lub opaski nie trzymają. Wyciągnij wszystkie węzę umyj je ładnie na czysto Nitro i obadaj czy gdzie pęknięte nie są. Jak są ok skręć na nowych opaskach i będziesz miał spokój.
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
no dobrze spróbuje skoro tak mówicie, zawsze to tańsze niż nowa pompa powiedzcie mi tylko jak zdejmę węże to siłą rzeczy płn mi ścieknie gdy już je pozakładam i naleję świeżego pompa sama się odpowietrzy czy trzeba to zrobić jakimś sposobem?
co do odpowietrzania to nie wiem, bo węży z pompy nie zdejmowałem. Może spróbuj na razie założyć nowe opaski, i wytrzyj dobrze węże z tego całego syfu, to parę minut roboty, po jednym czy dwóch dniach będzie widać czy dalej cieknie.
ok dzięki. jutro za to się biorę, jeżeli jednak to nie będzie to będę was prosił o wskazówki jak wymienić pompę
[ Dodano: Pią Paź 15, 2010 20:38 ]
dzięki panowie chyba pomogło w poniedziałek wymieniłem opaski bo przewody były w dość dobrym stanie, i puki co nie widzę najmniejszego ubytku płynu. jeszcze raz wielkie dzięki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum