Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam
Mam dość typowy problem z tego co zauważyłem, mianowicie auto często nie odpala na ciepłym silniku. Nieraz słychać tylko pstryknięcie(bodajże dźwięk bendrixa), nieraz odpala za chwilę gaśnie, lub całkowicie nie odpala aż do ostudzenia. Po przeczytaniu tematów na forum doszedłem do wniosku, że odpowiedzialny jest a to czujnik położenia wału. Jednakże przy podłączeniu auta pod komputer nie pokazuje on żadnego błędu. Stąd moje pytanie czy to normalne, że nie pokazuje czy przyczyny tego szukać gdzie indziej?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lis 22, 2010 16:39, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 15, 2010 16:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie. Podłączył mnie znajomy elektryk pod swój komputer, ale sam mówił że nie ma on najnowszego sprzętu. Teraz zastanawiam się czy jest sens płacić za komputer czy odrazu brać czujnik-nie wiesz przypadkiem ile to kosztuje na hallera?
[ Dodano: Pią Paź 15, 2010 17:57 ]
I jeszcze 1 pytanie czy to jest ten sam czujnik co w CDTi z 2004 roku, bo mogę od brata wykręcić i sprawdzić jak moje auto sie zachowuje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum