Wysłany: Czw Paź 28, 2010 11:45
dzieju, moim zdaniem drogo. Taniej kupisz nowe webasto + wszystkie potrzebne elementy na allegro i zamontujesz sam lub z pomącą fachowca. W R75 wszystkie podłączenia do webasto, w tym wieszaki z tego co mi się wydaje są już zamontowane więc nie ma wielkiego problemu aby to zrobić.
Jak dla mnie jest mocno za drogo w porównaniu z wartością auta
Zdecydowanie szedł bym w kierunku kupna całej przekładki Webasto wraz z potrzebną instalacją z rozbitka lub anglika. Tym bardziej, że auto już jest przygotowane pod instalację Webasto Thermo Top Z/C. Sterowanie piecyka jest banalnie proste. Steruje nim właściwie tylko czujnik temperatury zewnętrznej. Nie ma komunikacji sterownika z komputerem auta, poza jednym przewodem diagnostycznym, którego nie musisz nawet podłączać.
Radiowy sterownik ogrzewania postojowego można dokupić jako oryginalny z napisem Webasto 900-100zł lub taki sam tylko ze znaczkiem VW/audi wymontowany na szrocie 350-450zł. Też łatwo taki zestaw zamontować.
Dzieki panowie mam mieszane uczucia niby nie mam 5k ale uzbieram do 2 Listopada z drugiej strony drogo
Ale najwazniejsze i chyba sie nie myle w razie zmiany auta przeloze to sobie do innej benzynki i gitara a nastepny to bedzie albo Mercedes klasy S albo BMW seria X i to za jakies 2 lata moze wiecej . ? Wiec przełozę ? No chyba ze bedzie mnie stac na nowego R 750 bo niesamowicie podoba mi sie styl i klasa auta Kocham retro jasna skórke i drzewopochodne wykonczenia
[ Dodano: Sob Lis 20, 2010 15:35 ]
Hydronic zmontowany dziala ale pojawil sie problem i moze ktos podpowie cos madrego
Komputer pokazuje spalanie w przedziale 22-39l/100lm
Kosmos
Co moglo sie stac pomysly ?
Akumulator odpinalem zakladalem dzsi wentylator nowy i pompke spryskiwaczy wiec obejzalem sobie montaz Hydronica i powiem ze bardzo profesjonalnie i przemyslanie wykonana praca
Wiec zastanawiam sie co sie stalo ze takie wskazania komputer pokazuje ?
Panowie popwiedzieli ze poczytaja i dowiedza sie co to moglo spowodowac ale twierdza ze nie powinno tak byc od instalacji Hydronica as jezeli chodzi o paliwo podpiety jest bezposrednio do baku i ma wlasna pompke.
Prosze wiec o jakies sugestie
[ Dodano: Pon Lis 22, 2010 10:54 ]
Ok sprawa nie aktualna wystarczylo zatankowac i pojezdzic ... wszystko w normie .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum