Wysłany: Pon Lis 08, 2010 18:57 demontaż zegarów 216 coupe
witam,
jestem nowy wiec nie wszystko jest dla mnie jasne.
kupiłem nie dawno rovera 216 coupe (jestem bardzo zadowolony) ale jest jedna rzeczktora strasznie mnie drazni . Zwlaszcza w nocy. Mianowicie podswietlenie zegarów. czytałem juz na forum jak to zrobic, ale moj problem polega na czyms zupelnie innym.
kiedy juz mam odkrecony plastik/ oslone zegarow i 4 srubki ktore przytrzymuja zegary. nie moge ich wyciagnac, zegary wychodza tylko kawałek a potem jakby sie blokowały. Reki do tyłu nie idzie wsadzic a na siłe nie chce ciagnac zeby czegos nie popsuc.
prosze o pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 08, 2010 18:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
216coupe, witam, śmiem twierdzić iż to ty mnie pytałeś na maila jak się za to zabrać, powiem szczerze że nie mam pojęcia jak jest w kańciakach/coupe ale na pewno podobnie jak w R400, sorki że nie odpisywałem ale w pracy prócz PC z przeglądarką internetową nie ma swoich dużych zasobów multimedialnych na ten tema.
Z RAVE wynika że zegary są mocowane na 4 śruby i nic innego nie powinno ich trzymać
Może wystarczy mocniej szarpnąć Możliwe że wiązka kabli od zegarów gdzieś haczy i nie chce puścić.
Możliwe że wiązka kabli od zegarów gdzieś haczy i nie chce puścić.
W zegarach od Coupe oraz kanciaków, jest jeszcze linka od prędkościomierza i to właśnie ona trzyma zegary. Trzeba ją popuścić w komorze silnika i wtedy powinny wyjść na tyle daleko aby możnabyło opiąć linkę oraz wiązkę kabli id zegarów.
[ Dodano: Pon Lis 08, 2010 20:06 ]
Jest to pokazane na screenie w poście kolegi camaro17,
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
tronsek, o widzisz nawet nie wiedziałem że w tych modelach jest taki patent, człowiek uczy się całe życie
Masz racje jest to nawet pokazane na zdjęciu wyżej
216coupe, widzę że kolega w Wrocka, mogę pomóc jeżeli będzie taka możliwość podjechania lekko pd Wrocław do mnie, co dwie głowy to nie jedna Zawsze można coś lepszego pomodzić, proponuje się jeszcze zastanowić nad poskrobaniem tarcz od wewnątrz.
camaro
czytałem twój artykuł "R400 NOWE OŚWIETLENIE ZEGARÓW i PODŚWIETLANE WSKAZÓWKI "
chce zrobić takie same.
Co mi będzie potrzebne, poza nożem
Ile i jakie żarówki.
[ Dodano: Pią Lis 12, 2010 15:29 ]
panowie 2 podejscie i znowu porazka.
moze mi ktos powiedziec gdzie najlepiej dostac sie do tej linki?? nie bardzo nawet wiem gdzie jej szukac?!
prosilbym o jakas pomoc, albo schemat.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum