Wysłany: Pon Lis 08, 2010 15:54 ROVER - Jaki to jest super samochód.
Jak niektórzy wiedzą mamy (z żoną) dwa Roverki: 75 i 200. Ten drugi jest używany raczej do małych zakupów i jakieś krótkie trasy w mieście. Uważałem do tej pory, ze R200 to taki "srajcygiel" do zakupów na rynku, ale jekie było moje ździwienie jak musiałem przejechać 100 km teściowej SAXO (prawie nowym w porówniania do R200). Przecież takim samochodem nie da się jeździć. Benzyna 1,1 przy 110Km/h hałasuje bardziej jak Diesel, każdy cięższy samochód w chwili mijania szarpie tym Citroenem na wszystkie strony. Zawsze Francuzy kojarzyły mi sie z wygodnymi i miekkimi samochodami a ten to ma wmontowane chyba układy przeciw zaśnięciu - tak trzęsie. W zakrety wchodzi sie jakoś dziwnie - jakby miał się za chwile przewrócić.
Wniosek: R200 jest wspaniałą limuzyną
_________________ --== "Z mądrym człowiekiem to i pogadać ciekawie." ==-- Fiodor Dostojewski
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 08, 2010 15:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Taki dobry czy jeszcze gorszy? W pierwszych dniach po przyjechaniu do NI z braku pieniędzy kupiliścy Renault Megane z 99' i nie narzekam, było to super autko. Jedyna usterka - odpadły 5-te drzwi ale komfort jazy bardzo dobry.
_________________ --== "Z mądrym człowiekiem to i pogadać ciekawie." ==-- Fiodor Dostojewski
z Citroenów godnym polecenia będzie CX i trochę świeższy XM nic im pod względem wygody nie dorówna chyba, przy XM i CX moim zdaniem chowa się BMW serii 7 oczywiście te z lat 90'tych jak również Mercedes klasy S w budzie W116, czy późniejszy W140 jeździłem wszystkimi wymienionymi modelami i uważam, że CX a potem XM nie mają sobie równych pod względem wygody, bo mechanicznie nie można sie przyczepić za mocno tylko do W140
Wysłany: Wto Lis 30, 2010 23:47 Re: ROVER - Jaki to jest super samochód.
Podłączę się do tematu
Mombrey napisał/a:
Jak niektórzy wiedzą mamy (z żoną) dwa Roverki: 75 i 200. Ten drugi jest używany raczej do małych zakupów i jakieś krótkie trasy w mieście. Uważałem do tej pory, ze R200 to taki "srajcygiel" do zakupów na rynku, ale jekie było moje ździwienie jak musiałem przejechać 100 km teściowej SAXO (prawie nowym w porówniania do R200). Przecież takim samochodem nie da się jeździć. Benzyna 1,1 przy 110Km/h hałasuje bardziej jak Diesel, każdy cięższy samochód w chwili mijania szarpie tym Citroenem na wszystkie strony. Zawsze Francuzy kojarzyły mi sie z wygodnymi i miekkimi samochodami a ten to ma wmontowane chyba układy przeciw zaśnięciu - tak trzęsie. W zakrety wchodzi sie jakoś dziwnie - jakby miał się za chwile przewrócić.
Wniosek: R200 jest wspaniałą limuzyną
Diesel to przynajmniej ciągnie z dołu. Ja wyprzedzałem tira Fiestą mk3 1.1, nigdy więcej nie wybiorę się tym samochodem w trasę Ten samochód nie przyspiesza.. Może na miasto jest ok, ale też denerwuje mnie długa skrzynia i generalnie wszystko. Jeżdżę na co dzień Civic'em 4G (żelazko) i może dlatego we Fieście się tak za kółkiem denerwuję
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum