Wysłany: Pią Maj 21, 2010 00:00 [R200] Czy tylko mi działa centalny na max 2 metry?
Witam,
nie wiem co jest grane.. jak tylko kupiłem auto od zawsze miałem problemy z centralnym... po prostu łapie na max 2 metry... czasami się zdarzy że na 3 ale kurde no...
ostatnio wymieniłem baterię i nic to nie zmieniło (no może trochę na początku) masakra... czy jest jakaś antenka w samochodzie co poprawia zasięg albo coś takiego? Może mój pilot jest wyczerpany już?
_________________ mam dużo części do r200 - zainteresowani pisać bo leży i się kurzy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 21, 2010 00:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
dolutowanie kawała kabelka do anteny na płytce poprawi trochę zasięg.
Co do zasięgu pilota, to zgadzam się. Moja luba ma R45 z oryginalnym alarmem i jest tragedia nawet z 2m nie łapie.
Miałem R414, teraz mam R75 – tak samo mała odległość. Myślę, że to jest zrobione specjalnie dla ochrony od radio skanerów.
PORADA: trzymajcie kluczyk pionowo grotem do góry – odległość troszkę się zwiększy.
U mnie też 2-3 metry
Chyba, że przystawię pilota pionowo do brody to parę metrów dalej
Ja też uważam, że to było celowo zrobione... 1)radioscannery 2)nasz centralny nie posiada syg. dźwiękowego przy zamykaniu/otwieraniu(i dobrze-dyskrecja!), z odleglości 2-3 metrów jeszcze słyszysz zamki, a jak byś odszedł 10m i przypadkowo w kieszeni by Ci się nacisnęło to nie byłoby wesoło
U mnie w zielonej bestii - łapie z max 2 m - i to jest dobrze (rover 400 98 rocznik) - nawet próbowałem zapasowym pilotem , wymieniałem baterie (to metr więcej bylo ale przez tydzień ?)
a w niebieskim nabytku - 6-10 m z luzem (rover 400 99 rocznik) może dlatego , iż kluczyk i pilot był dorabiany bo wcześniejszy zgubiony -> ale obudowa org pilocika więc to pewnie loteria
Hmmm.... Nie rozumiem. Czy to jest rzeczywiście aż tak uciążliwe? Ja naciskam przycisk pilota tuż przy drzwiach i jest dobrze. Po kiego grzyba potrzebny jest Wam jakiś kosmiczny zasięg?
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
jak sie targa zakupy w łapskach to zanim się kluczyk wyciąganie to z 10m przejdzie
Albo jak rodzinka idzie do samochodu i Ty jesteś kierowca - a idziesz ostatni a oni czekaja
Phi, wg mnie to wymyślanie argumentów na siłę. W żadnej z opisanych przez Ciebie sytuacji nie cierpię z powodu małego zasięgu pilota. Ale to tylko moja skromna opinia
Ad rem: ten typ tak ma.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Ja myślałem, że mi pada bateria w pilocie i miałem się brać za wymianę. No ale skoro, jak widzę 2 metry to norma w Roverkach, to się uspokoiłem (w razie przyszłych kłopotów z pilotem po wymianie baterii, bo nie mam kodu do pilota )
Jak byście mieli zasięg 20m to też byście narzekali.
Przykładowo idąc wtedy do restauracji/pubu blisko od zaparkowanego auta
wchodzisz do WC siadasz - przycisną się pilot przypadkowa. Wychodzisz lekko z WC a tu się okazuje że nie ma radia, albo co gorzej auta.
Moim zdaniem dobry taki zasięg bo kiedyś odchodząc od auta schyliłem się zawiązać buta i wtedy pilot w kieszeni się wcisnął ale będąc blisko usłyszałem.
Dźwięku z kolei nie chciałbym głośnego bo czasami się wraca po parę razy do
auta bo się czegoś zapomniało i wkurzające było by to w nocy po czyimś oknem.
spider666, zgadzam się z Tobą
moim zdaniem to plus że ciągnie z 2m i przypadkowe wciśnięcie guzika na 10m nie skończy się otwarciem auta
nie ma co narzekać bo niektórzy zamykają kluczykiem
U mnie od strony kierowcy zadziała nawet z kilku metrów, jednak z drugiej strony muszę podejść znacznie bliżej.
Jestem tego samego zdania co spider666, Wcale nie jest konieczny zasięg z kilkunastu metrów.
_________________ www.w-mp3.pl Nie trąb, robię co mogę
Mi nigdy nie udało się wcisnąć pilota przypadkowo - przyciski są tak twarde i nie reagują na muśnięcie, szczególnie w jednym pilocie muszę się nieźle namęczyć by rozbroić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum