Forum Klubu ROVERki.pl :: [AC] [R214 16V 97r] bliskie spotkanie z zamarzniętym krzakie
GarażTechniczny FAQSzukajFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[AC] [R214 16V 97r] bliskie spotkanie z zamarzniętym krzakie
Autor Wiadomość
Cris 

Wysłany: Sro Gru 01, 2010 15:13   [AC] [R214 16V 97r] bliskie spotkanie z zamarzniętym krzakie

Witam!
Dzisiaj wpadłem w poślizg i uderzyłem lekko w krzaki. Myślę sobie, nic się nie stało, najwyżej zarysowałem. Wychodzę, patrzę a tu grubsza sprawa :D
Uszkodzeniu uległ w sumie głównie zderzak (połamał się na kawałki, tak, że nie mam ćwiartki zderzaka).
Błotnik wyjechał cały, zaczepy puściły, ale w sumie tylko wyjechały ze śrub, bo w sumie zaczepy są ok. Błotnik wsadziłem na swoje miejsce, ale teoretycznie można go też uznać za uszkodzony.
Musiał się przebić również zbiornik od płynu do spryskiwaczy bo cały wyciekł powoli :D

I teraz pytanie, bo nie jestem obeznany w temacie, czy AC to uwzględnia i mogę śmiało uderzać do ubezpieczalni? Czy naprawa na własną rękę?
Jeśli odszkodowanie, to jakiej sumy mogę się spodziewać (biorąc pod uwagę wiek autka)?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Cris Sro Gru 01, 2010 23:10, w całości zmieniany 1 raz  

SPAMU¦

Wysłany: Sro Gru 01, 2010 15:13   Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)

Kozik 

MG ZS

Wysłany: Sro Gru 01, 2010 15:28   

po to jest AC jeśli masz uszkodzone elementy to wychodzi element plus malowanie, zbiorniczek płynu do spryskiwacza itp. malowanie elementu wychodzi mniej więcej 350zł, nie wiem jak z Twoim wariantem ubezpieczenia jest dokładnie, musisz przeczytac zasady, ale ja bym zgłaszał na ubezpieczalnie

Cris 

Wysłany: Sro Gru 01, 2010 15:40   

no to dobrze, bo puki co ładuje w car audio i aż mi się smutno zrobiło na myśl, że przody będą musiały poczekać :D

Mniej więcej jak liczą to wiem, tylko nie wiem jakie mają ceny elementów. Kumplowi ostatnio ktoś wjechał w omegę 2000r. czego skutkiem był pęknięty lekko zderzak wraz z odpryskami lakieru i dostał 1800zł, więc ciekaw jestem ile wyjdzie za mojego staruszka :)

W ogóle tak na marginesie, to częściową przyczyną był dzisiejszy dziwny problem z hamulcami. Bo nieco wcześniej zaświeciła mi się kontrolka ABS i świeciła się cały czas, a pedał hamulca zrobił się strasznie twardy. Po zgaszeniu i odpaleniu kontrolka zgasła, ale właśnie jak kierowałem się na krzaki to wdusiłem pedał hamulca jak tylko mogłem i wydawało mi się, że też był twardy i ABS się nie załączył. Teraz puki co cały czas jest ok.

Odpowiedz do tematu