Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam
Kiedyś pisałem przy problemach z zapłonem, że sprawdzane było wszystko pod kątem, czy gdzieś/coś nie rozładowuje akumulatora. Nic nie wyszło, a teraz chyba znalazłem przyczynę. Dziś znowu nowiutki AKU padł rano. Teraz odstawiłem auto do garażu wyłączyłem światło - ciemno że własnego nosa nie widać i oglądałem całe auto wewnątrz i na zewnątrz.
Świeci się bardzo, bardzo delikatnie trzecie światło stop, w dzień tego nie zauważysz, ba nie zauważyłbym tego także teraz w nocy, gdybym się nie schylił i nie popatrzył z wysokości zderzaka w górę. Te diody się żarzą tak delikatnie, prawie ich nie widać, ale podejrzewam, że to właśnie może być przyczyna rozładowywania akumulatora. Tylko czemu takie coś zdarza się raz na jakiś czas. Teraz ciekawy jestem czy jutro rano auto odpali, będę jechał do elektryka specjalnie z tym 3 światłem. Co to może być??
_________________ jarek
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Lis 18, 2010 19:10, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 29, 2009 21:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie odłączałem, bo wiedząc, że ono świeci delikatnie, chciałem zobaczyć czy dziś zapali i zapalił. Sam już nie wiem. Ale podjade dziś do elektryka bo przecież nie może się to światło palić.
może włącznik przy pedale nie rozłacza na tyle, ze diody się świecą...
dla zarówek jest troche za malo wiec nie świecą, ale też połykają troche watów
sprawdż omomierzem ten czujnik na dużym zakresie...
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
jarek73, doszedłeś co "kradnie" prąd? Ja mam chyba to samo bo po kilku dniach 4-5 akumulator "pada". Myślałem, że już stary więc kupiłem nowy, ale problem jest ten sam, po 5 dniach już nie odpali :-(
_________________ --== "Z mądrym człowiekiem to i pogadać ciekawie." ==-- Fiodor Dostojewski
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum