Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Próbowałem znaleźć na forum jakieś info na temat dobrych świec ale zrezygnowałem po 13 stronach
A wiec tak, mam zamiar wymienić świece i zastanawiam sie na jakie, czy możne mi ktoś polecić dobre świece i ile to możne kosztować mniej wiecej
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 18, 2010 21:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Wrz 2010 Posty: 60 Skąd: z dzikiego wschodu
Wysłany: Czw Lis 18, 2010 22:07
a znasz moze jakieś konkretne oznaczenie tych swiec do 416 1.6 16V +LPG bo byłem na stronie NGK i tam jest ogromny wybór aż sie w głowie kreci
a co myślicie o tych świecach do LPG http://swiece.e24h.pl/index.php?cPath=33
A ja obalam NGK. Ostatnio ponoc strasznie sie pogorszyla produkcja francuska ktora zalala europe.
Na forum lpg-forum.pl poleca sie teraz BERU. Sam takowe kupilem w miesiacu zdaje sie czerwcu tego roku, normalne swiece wychodzily po niecale 11zl/sztuka dla mnie po rabacie 35 komplet
Z uwagi na to, ze dosc czesto zmieniam konfiguracje w instalacji LPG nie potrafie sie wypowiedziec czy faktycznie sa one lepsze od NGK, ale przynajmniej spie spokojnie
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 33 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 371 Skąd: Pszczyna
Wysłany: Pią Lis 19, 2010 18:02
AdrianWWL napisał/a:
BKR6E (V-line 28)
Jak najbardziej się zgadzam, przerwę ustaw na 0,8 mm i powinno być OK.
Chociaż częstszą przyczyna przerywania sa przewody WN, miałem NGK i po 10tys poszarpywało, załorzyłem stare junmory i po problemie.
Także co do jakości przewodów NGK nie mam najlepszego zdania.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum