Pomógł: 22 razy Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 508 Skąd: Z Google :)
Wysłany: Nie Maj 08, 2011 16:46 [r200 1.4 75 km 98r] gdzie jest regulacja recznego
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1998
panowie krotkie pytanie, gdy zaciagam reczny musze dosc wysoko naciagnac dzwingnie do gory, chce to wyregulowac tak aby gdy zlapie pare zabkow wystarczylo... czy regulacji linki dokonam zdejmujac srodkowa konsole?
powiem szczerze ze gdy oddalem mojego r zonie ostatnio nic przy nim nie robilem i pozapominalo sie troche rzeczy
_________________ www.dvhk.eu nowe forum nowe mozliwosci
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 08, 2011 16:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Cze 2009 Posty: 23 Skąd: Luboń/ k. Poznania
Wysłany: Pią Maj 13, 2011 11:32
yorker napisał/a:
bartek24 napisał/a:
nie potrzeba zdejmować obudowy tunelu,wystarczy wyjąć popielniczkę pasażera
przeczytaj dokładnie artykuł, a nie już w błąd wprowadzasz.... ahhh
kolego yorker, mogłbyś mi uprzejmie wytłumaczyć w jaki sposób wprowadziłem kogoś w bład skoro w r200 nie ma potrzeby zdejmować tunelu tylko sama popielniczke?
Ja jakiś czas temu regulowałem sobie ręczny tak dogłębnie, tzn zdjąłem obydwa tylne koła i całkiem poluzowałem linkę.
Zdjąłem bębny i wyczyściłem cały mechanizm hamulca oraz poluzowałem samo-regulator wewnątrz aby znowu na nowo się napiął.
Potem jedna osoba dokręcała śrubkę która faktycznie jest pod popielniczką a druga z założonymi już bębnami na kołach sprawdzała kiedy pojawia się opór na nich, czyli szczęki zaczynają hamować. Wtedy się odrobinę luzuje śrubkę i zakłada koła.
Po czymś takim ręczny faktycznie wysoko idzie, ale można go zaciągnąć mały palcem bez problemu.
U mnie samo-regulator aż się wywiną na drugą stronę, przez co hamowanie nie było spowodowane przez szczęki tylko przez niego (samo-regulator) który zaciskał się na piaście (jeśli dobrze pamiętam).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum