Wysłany: Czw Lis 25, 2010 19:46 [R25] Wysoka temperatura silnika i brak ciepłego nawiew
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2001
Witam,
Mam problem ze swoim roverkiem, polegający na tym, że wskaźnik temperatury pokazuje mi prawie maksimum i to po kilku minutach jazdy, a z nawiewu po ustawieniu na ciepłe powietrze w celu odprowadzenia trochę ciepła, leci tylko zimne. Jak sprawdzałem stan płynu w zbiorniku to się nie zmienił - jest na maksimum. Jak myślicie co jest przyczyną i jak to naprawić.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Lis 26, 2010 21:01, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 25, 2010 19:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Około miesiąca temu był wymieniany płyn w chłodnicy i wtedy też był układ odpowietrzany. Wydaje mi się, że było to dobrze zrobione, bo z kumplem, który dobrze zna się na autach i na podstawie http://www.roverki.pl/technika/467.html
Mieliście rację, co do tego zapowietrzenia... Jeszcze raz zmieniłem płyn chłodniczy i odpowietrzyłem i wróciło prawie wszystko do normy. Prawie tzn. że podczas spuszczania płynu zobaczyłem, że dostał się tam olej. Coś mi się wydaję, że czeka mnie HGF?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum