Wysłany: Nie Lis 28, 2010 16:25 [R75] Problem ze światłami po doładowaniu akumulatora
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Prosze o pomoc :
Siemka padł mi akumulator, który naładowałem ale nie mam teraz świateł . Zgasły światła i kierunki i niema awaryjnych .Bezpieczniki są dobre . POMOCY
Ostatnio zmieniony przez apples Sob Maj 21, 2011 21:04, w całości zmieniany 4 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lis 28, 2010 16:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A samochód się uruchamia? Bez problemu pali i tylko problem świateł?
Może masę źle przykręciłeś. Sprawdź przewody od aku. Może jeszcze raz zdejmij klemy, oczyść je i załóż ponownie. Zobacz wiązkę przewodów w okolicach akumulatora i puszki bezpieczników, może się coś zjarało.
Zajrzyj także pod podszybie, czy nie stoi woda.
Chociaż wtedy miałbyś inne objawy, ale... sprawdź.
Gorzej, jak padł Ci moduł świateł...
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum