Wysłany: Pon Lis 29, 2010 20:30 [R214] Problem z odpaleniem po nocy
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1996
Witam,
Przyszła zima i mój roverek ma problemy z odpaleniem. Rover 214Si 1.4 1996r.
Roverek ma problemy z odpaleniem po nocy jak postoi na parkingu ( zima ). Rano samochód nie odpala się w ogóle albo po długich trudach. Kręci i tak jakby chciał zaskoczyć ... ? Problem się powtarza i jest dla mnie uciążliwy.
Dodam że był wymieniany akumulator, czytałem gdzieś, że winna może być po stronie czujnika temperatury silnika ? Czy ktoś może mnie oświecić gdzie się znajduje ów czujnik w roverku ?
Proszę znawców o rady.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lis 29, 2010 21:21, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 29, 2010 20:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
też mam podobny problem, najlepiej to do komputera podłącz i będziesz wiedział czy jest uszkodzony czy nie
tam są dwa obok siebie czujniki jeden z brązowa kostka(kawa z mlekiem) i z dwoma kablami wychodzącymi to do silnika
chyba niebieska kostka i jeden kabel to na zegary
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum