Wysłany: Sro Gru 08, 2010 08:00 [R75] Komputer czy cos innego ?
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam! dziś rano jechalem do pracy nagle wyswietlilo sie FUEL LOW wskazowka na dole dziwne bo paliwa bylo ponad polowe baku zajrzalem pod maske ale z pompki paliwa nic nie cieklo (wl. silnik) pozniej wskazowka podskoczyla na 1/4 baku podjechalem na stacje dolalem na full weszlo tylko 28L co bylo powodem ze cos takiego mi wyskoczylo?? dodam ze czujnik ABS nie dziala z przodu i z tego powodu wskazowka od predkosciomierza mi nie pokazuje predkosci i i licznik od mierzenia km rowniez nie dziala.
proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Gru 08, 2010 17:39, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Gru 08, 2010 08:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
czujnik ABS nie dziala z przodu i z tego powodu wskazowka od predkosciomierza mi nie pokazuje predkosci i i licznik od mierzenia km rowniez nie dziala.
Wysłany: Sro Gru 08, 2010 10:30
volverin napisał/a:
nagle wyswietlilo sie FUEL LOW wskazowka na dole
najpewniej było tak jak pisze Pieta .volverin, nie piszesz czy zaświeciła się też kontrolka , bo wtedy można by myśleć ,że jeden z czujników miał przerwę w obwodzie , albo przewody nie kontaktują. Czujnik ABS ma wplyw na komputer pokładowy i wszystkie obwody związane z predkością ,ale nie na wskażnik paliwa , który działa nawt jak auto stoi.
kontrolka paliwa zapalila sie na chwile i zgasla bo wskaznik podskoczyl na 1/4 pewnie macie racje ze czujnik sie zawiesil jesli ktos jeszcze ma jakies pomysly bardzo prosze
Niestety SeniorA ale się mylisz.
Czujnik ABS ma bardzo wiele wspólnego ze wskaźnikiem paliwa. Było o tym już kilka razy, a ja mogę napisać, że wiem to z własnego doświadczenia.
volverin, - wymień czujnik ( ok150zł), a wszystko wróci do normy.
potwierdzam że czujnik ma coś wspólnego ze wskaźnikiem paliwa.
sam jeździłem jakiś czas z urwanym przednik prawym czujnikiem i takie same były objawy.
to ma cos wspólnego z liczeniem przez komputer dystansu przejechanego na podstawie obrotów kół, spalania z tym związanego, itd, itp.
nie wiem dokładnie ale coś w tym jest.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum