kasjopea, Z tego co przegrzebałem neta i forum to wiem ze 200 i 400 mają taką samą. ale w linku jest od MG pyt jakiego, kształtem odp kierownicy z 400. Poza tym jest mniejsza od tej w 600. Niestety właściciel nie jest zbyt miły i nie odpisuje na maila. Więc liczę na Was!
kasjopea, Dokładnie jednak identycznej jeszcze nie widziałem. Właśnie oglądam MG na allegro ale kiepsko. Pytanie czy to kwestia zamiany czy jakiś wielkich przeróbek...
[ Dodano: Nie Lis 01, 2009 00:01 ]
Znalazłem kiepska sprawa to kiera z MG TF, pasuje ona do 200 albo 400
[ Dodano: Nie Lis 01, 2009 00:04 ]
Już się nie upieram na taką z logo MG ale może ma ktoś możliwość porównania
Wysłany: Nie Lis 01, 2009 01:04
...powiem tyle co wiem, z wyglądu róznice są prawie niewidoczne jeśli chodzi np. o kierę z 45-ki i 400-ki , ale jednak są i mają one zasadnicze znaczenie, po założeniu od 400 do mojej Kochanicy kierunki mi nie odbijały jak prostowałem kierownicę- inny układ wyfrezowanych fasolek od spodu kierownicy- a wielowpust identyczny jak u mnie. Więc nie wiem czy jest sens kupować w ciemno kierę od TF do Twej 600-ki, bo może być lipa
[ Dodano: Nie Lis 01, 2009 01:04 ]
RoBBoD napisał/a:
Już się nie upieram na taką z logo MG
a z samym logo nie ma problemu- u Tomaszi'ego i IKS jest to do kupienia- mieli na zlocie
RoBBoD, widzę że cię na poważnie zainteresował temat tej kierownicy Ale i dobrze. To może Ci pomogę w rozstrzygnięciu co i jak.
A więc kierownica z aukcji tej 600-tki to ewidentnie z jakiegoś Rovera serii 200/400 lub 25/45 jednej bardzo ważnej kwestii nie wiem musi ktoś inny się wypowiedzieć na ten temat. A mianowicie kierownica np. z 200 nie pasuje do 400 są inne ząbki na prowadnicy i tak samo z 25 do 45. Natomiast jest inna ważna rzecz bo kierownica z MGF pasuje do 25 i 200 bez żadnego ale są nawet tutki jak sobie przełożyć na U.K. forach.
Co do zdjęcia na aukcji to kierownica tak jak wyżej napisałem ze środkiem czyli samą poduszką od jakiegoś MG. Samą poduszkę można dopasować do kierownicy bez problemu.
Teraz ci pokaże zdjęcia jak wyglądają z danych modelach, ta od MGF łatwo rozpoznać bo jest stanowczo mniejsza niż na na zdjęciu i ma obniżone lewy/prawy chwyt.
Co do znaczka MG na tej aukcji od 600-tki coś tak nie za bardzo wygląda, no ale może to z jakiejś biedniejszej wersji
Mam nadzieje że teraz wiesz co i jak, najważniejsze w twoim wypadki dowiedzieć się które mocowanie do 600 podejdzie czy z 400/45 czy z 200/25 jak z 200/25 to bardzo fajnie bo możesz sobie szukać z MGF.
camaro17, Właśnie zwróciłem uwagę na to że mają ciut inny kształt. Więc twierdzisz że jasiek jest od MG a kiera z czegoś innego o ile dobrze zrozumiałem. Hmmm szukamy dalej odp.
RoBBoD, tak,tak dokładnie tak, poducha jest z MG a sama kiera z jakiegoś Roverka. Najważniejsze to dowiedzieć się z jakiego modelu można dopasować kierownice, chodzi o zębatki mocujące.
Pomógł: 67 razy Dołączył: 13 Lis 2001 Posty: 1096 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Nie Lis 01, 2009 18:35
camaro17 napisał/a:
RoBBoD, tak,tak dokładnie tak, poducha jest z MG a sama kiera z jakiegoś Roverka. Najważniejsze to dowiedzieć się z jakiego modelu można dopasować kierownice, chodzi o zębatki mocujące.
Mnie tylko zastanawia czy tam w ogóle jest poduszka powietrzna?? o ile samą kierownicę jak się nie da wcisnąć po dobroci to można ją młotkiem na chama wbić o tyle podłączenie poduszki powietrznej to chyba nie będzie p&p - w r600 jest całkowicie inny układ SRS niż w pozostałych autach tej marki. Korzenie tego systemu sięgają czasów współpracy z hondą. Dodam tylko że systemy te stosowane były w accordach i civicach. Możecie sprawdzić że accord i civic z końca lat 90 ma jaką samą kierownicę w dodatku jest ona b.podobna do tej z R600 po '96r (różnią ją jedynie drobne detale)
Wysłany: Nie Lis 01, 2009 20:36
camaro17 napisał/a:
można dopasować kierownice, chodzi o zębatki mocujące
...i tu jest pewna nieścisłość, właśnie zębatka mocująca od 400, pasowała idealnie do 45-ki, ale układ frezów odpowiadających za odbijanie kierunków przy prostowaniu kiery był zupełnie inny i lipa , no chyba , że komuś odbijanie kierunków jest zbędne
[ Dodano: Nie Lis 01, 2009 20:36 ]
P.S.
Sklerozę mam chyba, przecież już to napisałem wyżej
A ja nadal oglądam te kierownice i doszedłem do wniosku ze to kiera od 45. Gdyby właściciel raczył odpisać by było prościej ale niestety a dzwonić do gościa nie będę.
Jugol, Podobno obszywałeś kiere niedawno, masz fotki? Chyba na tym będę musiał poprzestać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum