Wysłany: Sro Sie 25, 2010 19:27 [All] Soudal, a wygłuszanie auta.
Tchniony zastosowaniem przez kolegów z forum taśmy dekarskiej Soudal, wyciszyłem prawie dwa lata temu całe autko, prawie całe: bez podsufitki i podłogi. Otóż po tegorocznych upałach niestety w/w taśma spłynęła z drzwi, w bagażniku jest ok, gdyż tam jest w pozycji poziomej położona i dalej spełnia swoje zadanie. Tak więc, żeby inni nie pakowali się w niepotrzebne koszty i godziny pracy- odradzam stosowanie Soudal'a. Dzisiaj usuwałem tą taśmę z prawych przednich drzwi, dwie warstwy wewn. i jedna warstwa na zewnątrz- 6 godzin pracy zajeło mi usunięcie i porządne doczyszczenie drzwi pod maty, które jutro będę zakładał. To tyle. To pisałem ja Jugol.
Ostatnio zmieniony przez apples Sro Cze 15, 2011 13:25, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sie 25, 2010 19:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pią Sie 27, 2010 20:31
TomC, ano tak wyszło- niestety, ale pamiętam jak mi ktoś wspominał na ssb, że Soudal potrafi spłynąć- ale olałem to i głuszyłem dalej. Nic to- teraz będzie dobrze zrobione
Wysłany: Nie Sie 29, 2010 07:43
faecd, po takim doświadczeniu stwierdzam, że jak coś jest do dekarki, to niech temu służy, szkoda tylko mojej pracy i kasy jaką w to wpakowałem: 328 pln, ale trudno, teraz zrobię matami do wygłuszania, jak i one spłyną, zaleję wtedy wszystkie drzwi pianką, w końcu bez otwierania szyb można żyć, oczywiście jak jest klima
tez powiem tyle ze dalem soudala do bagaznika i miejscami sie trzymal a miejscami juz sie odklejal ,wywalilem to i tez dalem maty bitumiczne i jest luxik
calkiem sporo 8*10zł na jedne drzwi...to 320 komplet...a okladales jednosronnie czy dwu? ta tasma dekarska taniej wychodziła chociaz to i tak jest 1m2 który w tasmie dekarskiej wychodzi 60zl ...
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wysłany: Wto Sie 31, 2010 23:08
Taśmy dekarskiej dawalem dwie warstwy wewn. i jedna na zewnątrz, więc sporo tego poszło, a teraz wylądowało w koszu- 1-sza część, ale i kolejne tam skończą
Pomógł: 55 razy Dołączył: 21 Wrz 2008 Posty: 1110 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Wrz 14, 2010 12:01
Jugol, cały czas mowa o drzwiach przednich? Na Picasie widziałem Twoja zdjęcia drzwi tylnych, które wykleiłeś srebrnymi matami. Możesz podrzucić producenta i koszt w przybliżeniu?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wysłany: Wto Wrz 14, 2010 12:34
Mix napisał/a:
Jugol, cały czas mowa o drzwiach przednich? Na Picasie widziałem Twoja zdjęcia drzwi tylnych, które wykleiłeś srebrnymi matami. Możesz podrzucić producenta i koszt w przybliżeniu?
...mówię o wszystkich drzwiach, bo wszystkie robiłem Soudalem, a Soudal jest własnie srebrny ( ew. pomarańczowy ), teraz stopniowo robię matami, takimi :
Wysłany: Sro Wrz 15, 2010 15:27
...a czemu shit poodpadały już komuś, spłynęły Te co zakupiłem trzeba konkretnie grzać, żeby je położyć, inaczej połamiesz, a nie zrolujesz. W sklepach car audio je w końcu też sprzedają, więc co radzisz kłaść Może jednak pianka poliuretanowa
Ja wlozylem wlasnie te maty z rok temu i trzymaja sie i nie pekaja. Trzeba je mocno podgrzac, u mnie wystarczyla suszarka do wlosow.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum