Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
witam,prosilbym o pomoc w wymianie filtra kabinowego,zdemontowalem schowek i nie wiem jak wydostac filtr,zakupilem filtr o oznaczeniu K 1082 Filtrona i wydaje mi sie ze nie pasuje poniewaz widac tam troszeczke inny filtr,w instrukcji montazu wyglada nieco inaczej niz u mnie,dodam ze mam wersje z klmatyzacja,prosze o pomoc,z gory dzieki
Ostatnio zmieniony przez szoso Czw Gru 16, 2010 20:21, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 16, 2010 17:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
u mnie nie ma klimy, a filtr bym załozył, bo nie lubię mieć smordu w kabinie, jak jadę za kamazem. Jest tylko jeden problem, w tej instrukcji nie ma słowa jak zdemontować tapicerkę pod obudową filtra, bo u mnie jest, a w instrukcji jej niet
chyba znalazlem odpowiedz na forum,bylo juz takie pytanie
http://forum.roverki.eu/v...rzeciwpy%B3kowy
wlasnie tak to u mnie wyglada,wiec jestem kolejny ktory wydal 50 zl na filtr niepotrzebnie,to dziwne moim zdaniem,czy brak filtra ma jakis wplyw w tym wypadku na zanieczyszenia w srodku auta,bo nieraz da sie wyczuc niemiły zapach podczas gdy nawiew jest wlaczony?
No jak jest filtr, to w kabinie nie powinno capić, a przynajmniej nie tak jak bez filtra. Kasjo, ja u siebie mam pod puszką filtra wykładzinę puszczoną, coby bebechy od spodu zasłonić i tego ustrojstwa zdjąć nie mogę, bo wkład filtra wysuwa mi się w dół (już przetestowane), także nawet tej poprzeczki metalowej nie muszę zdejmować na to wychodzi.
Moja rada jest taka : zeby nie zapędzać Cię w zbędne koszty to filtra kabinowego możesz w zimę nie zakładać. Początkiem wiosny założysz i będzie OK. Bez filtra lepiej odparują ci szyby.
_________________ Hasła są jak majtki. Nie zostawiaj ich w miejscu, w którym inni mogą je zobaczyć, zmieniaj je regularnie ...i lepiej nikomu nie pożyczaj.
szoso - sorki -ale jakie paprochy są zimą ? filtr kabinowy doskonale sprawdza sie wiosną, latem i jesienią - zima to zbędny dodatek do aut.
_________________ Hasła są jak majtki. Nie zostawiaj ich w miejscu, w którym inni mogą je zobaczyć, zmieniaj je regularnie ...i lepiej nikomu nie pożyczaj.
ccycekk , jeżeli uważasz że filt kabinowy jest zimą niepotrzebny to jesteś w błędzie i wyrzuć wszystkie filtry ze swojego autka i będziesz miał SUPER!!!!. szoso420 , nie słuchaj takich rad , to nie będzie dobre dla twojego auta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum