Wysłany: Nie Gru 26, 2010 16:11 [rover 25]Nie odpala i objawy inne niz na forum
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2000
Cześć!
problem, po dniu w bezruchu( wczoraj) moj rover zlapał zawias. generalnie nie odpala, gorzej po probie odpalenia slychac cichutkie, ale jednak syszalne piszczenie przy otwartej masce!!! elektryka na moj gust dziala ok bo po.1 kontrolki sie pala jak zawsze, po. 2. sam rozrusznik kreci tzn. pierwsza proba byla jak zawsze, jednak przy kolejnych słychać bardziej coś w stylu terkotania niz krecenia! nie potrafie opisac tego odglosu ale jest to wlasnie w stylu lekkich stukow, terkotania ... do tego zauwazlyłem, że na aku pod plusem pojawila sie błekitne coś, wyglada jak grzyb, ale nim nie jest(chyba). ne dotykalem, nie ruszałem, ale czy to mozliwe ze aku mi się rozlał?
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Wuniek Nie Gru 26, 2010 17:23, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Gru 26, 2010 16:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
"że na aku pod plusem pojawila sie błekitne coś, wyglada jak grzyb" - znaczy na klemie ? - oczyść i aku do ładowania - terkotanie to czasem objaw rozładowanego aku. Jak nie pomoże ładowanie aku to napisz.
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Nie Gru 26, 2010 16:47
Moderator thef informuje
Wuniek! Ten temat zostanie usunięty jeśli nie poprawisz jego nazwy.
Na tym forum obowiązują ściśle określone zasady nazewnictwa tematów.
Proszę niezwłocznie zapoznać się z tym tematem
Aby zmienić nazwę tematu, musisz w pierwszym poście użyć funkcji
aku moze byc mega stary - bralem caly woz jako uzywke i nie mam na ten temat info! jesli chodzi o ten nalot to dokladnie pod klema, na samy plastkiku, ale dookola klemy. sama klema jest czysta.
Sprobuję wyczyscic szczota i ladowanie - kablami z drugiego samochodu bedzie ok? niestety nie mam dostepu do prostownika:/
Sprobuję wyczyscic szczota i ladowanie - kablami z drugiego samochodu bedzie ok? niestety nie mam dostepu do prostownika:/
moim zdaniem szkoda czasu, kablami to doraźna pomoc (zobaczy minus 15 i znowu kable... ) lepiej wyłożyć trochę kasy i spać spokojnie, a nie zastanawiać się czy będzie w nocy mróz i rano kuku "low power"
[ Dodano: Nie Gru 26, 2010 19:31 ]
jak jest śniedź na aku to już nie ma czego ładować, stary aku ma już cele zmniejszone i nie przyjmie tyle energii ile powinien, jednym słowem problem będzie wracał
[ Dodano: Nie Gru 26, 2010 19:33 ]
swoją drogą ja mam chyba na aku Centra datę produkcji, może u Ciebie też będzie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum