Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Mar 2010 Posty: 149 Skąd: Lipno
Wysłany: Pon Sty 03, 2011 07:19
Witam
Podepne sie pod wątek: co zrobic aby szkła reflektorów nie były matowe? "Cudowne" pasty z allegro nie bardzo pomagają, macie może jakieś sprawdzone metody?
maciej1, widocznie masz brudne, zakurzone os środka, był kiedyś taki temat na forum odnośnie mycia reflektorów thef też coś o tym pisał, ale taka robota wiąże się z wyjęciem ich , u mnie na szczęście wystarczyło wypolerować pastą lekkościerną.
ja swoje regenerowałem bo już w środku odbłyśnik odpadał (łuszczył się ze starości ) po regeneracji która polegała na zdarciu starej warstwy i nałożeniu nowej, teraz świecą jak nowe
ja swoje regenerowałem bo już w środku odbłyśnik odpadał (łuszczył się ze starości ) po regeneracji która polegała na zdarciu starej warstwy i nałożeniu nowej, teraz świecą jak nowe
W swoim 600ti miałem, jak sie okazało, lewy reflektor jest od anglika. Nawet świecił jaśniej niż prawy europejski, ale musiałem kupić oryginał używany i tenże okazał się , że świeci o wiele słabiej, nawet od tego prawego. Rozebrałem go i wyczyściłem szkło od środka. Teraz jest już lepiej, choć dalej świeci słabiej od prawego reflektora. W sumie daleko im do jasności świecenia, tego byłego, lewego angielskiego reflektora. Myślę że jednak będę musiał oddać odbłyśniki i szkła do regeneracji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum