Wysłany: Pią Maj 15, 2009 22:11 [R200 Coupe] mała zmiana ;)
Witam!
mała zmiana w kokpicie mojego przecinaka drewno (prawdziwe! nie mogłem uwierzyć, ale drewno na półeczką jest prawdzie, to nie plastik!) pomalowałem 4 warstwami czarnego lakieru + 3 warstwy bezbarwnego. Efekt jest taki jak oczekiwałem, nie błyszczy się jak psu jaja, tylko jest delikatnie matowe ale miłe w dotyku, a przedewszystkim w czasie jazdy nie odbija się w przedniej szybie! jak Wam sie podoba? wg mnie idealnie pasuje do wnętrza, które jest stonowane;) drewno odrazu raziło, kiedy sie spogladało do wewnątrz, teraz wsio gra
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 15, 2009 22:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
fearless [Usunięty]
Wysłany: Pią Maj 15, 2009 22:14
A mi tego drewienka brakuje Autko straciło na klasie. Zrobiło się jak w środku audi 80 B3.
Fear, też jest taka sprawa, drewno to luksus, nieprawdaż? czyli 400,600,800, 75 etc, auta które mają nam dać odrobine luksusu moje Coupe to nie limuzyna, to auto o sportowym zacięciu dlatego w środku jest polerowane aluminium (gałka i ramka) i dojdą jeszcze aluramki na pokrętła oraz zegary ( tutaj muszę wymyślić jakieś tarcze fajne, podobaja mi się z lexusa - metalowe ). Drewno nie pasowalo tutaj do niczego.... a mnie osobiście raziło...i wkurzające były jego odbicia w przedniej szybie
fearless [Usunięty]
Wysłany: Pią Maj 15, 2009 22:27
Markzo napisał/a:
Drewno nie pasowalo tutaj do niczego.... a mnie osobiście raziło...i wkurzające były jego odbicia w przedniej szybie
A ja waśnie poluję na R 220T Coupe, tak dla siebie, bo już w wakacje małżonka przejmuje R 416 i nie wyobrażam sobie Rovera bez wstawki drewienka Jak dla mnie to nawet R 220T z drewienkiem to luksusssss
Markzo napisał/a:
drewno to luksus, nieprawdaż? czyli 400,600,800, 75 etc
E tam luksus 400....(co innego drewno-imitacja w 400) to taka puszka Pandory Co się nie dotkniesz to popsute Te wyżej to pewnie luksus
Dla mnie zmiana na lepsze, o wiele bardziej podoba mi się zabieg kolegi aniżeli ten odblask drewienka. Sam w swojej 200-setce myślę nad tym, bo nijak ma się to drewno do tego modelu auta i klasy. Takie moje zdanie, ale o gustach się nie dyskutuje jak wiadomo.
Ktoś mnie w końcu zrozumiał spokojnie Panowie, na żywo wygląda to bardzo fajnie, tacie i mamie się bardzo podoba zastanawiałem się nad oklejeniem tego carbonową folią ale jakoś mam mieszane uczucia....coś jak w zr'ce
Markzo najważniejsze że mamie i tacie się podoba, u mnie też jest ten ból, chociaż jestem starszy od ciebie aż o 5 lat, to jak chcę coś oficjalnie zrobić w swoim R to muszę się namęczyć w szczególności do mamy że będzie dobrze. Dlatego teraz stawiam ich przed faktem dokonanym i kupuje jak kurier przynosi to nie mam zmiłuj się trzeba zakładać Także nie martw się.
A co do okleiny to nie jest taki zły pomysł, ja sam dokładałem plastikowe drewienko na konsoli centralnej w postaci okleiny, jest spoko ładnie wygląda, lecz pamiętaj że musisz dobrze odtłuścić i dokładnie naciągnąć bo wychodzą te cholerne pęcherze u mnie gdzie nie gdzie się pojawiły, ale ich nie widać.
Zegary najlepiej przywal białe z MG ZR, z czerwonymi wskazówkami.
najważniejsze, że mi się podoba spoko, wiem jak się z tym obchodzić tylko jakoś ten kolor mi się bardziej widzi od zr'ki nie podejdzie, bo tam są budziki jak w poliftowej 200 ja mam kanciaka i inne zegary, konkretnie teperatury i paliwa białe odpadają....podoba mi się grafit/gun metal
gdyby nie spaprał łączenia na środku to wygląda fajnie, będzie trzeba to zrobić z jednego kawałka.
_________________ Tomcata na części info na PW
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 08:32 Re: [R200 Coupe] mała zmiana ;)
Markzo napisał/a:
Witam!
mała zmiana w kokpicie mojego przecinaka (...)
jak Wam sie podoba?
Wygląda jak najprostsze, najuboższe wersje kanciaków, które zamiast drewienka miały czarną, plastikową listwę.
Osobiście wydaje mi się, że teraz wnętrze nie różni się znacząco od starych AUDI i VW... ot całe czarne bez jakiegokolwiek akcentu
[ Dodano: Wto Maj 19, 2009 09:39 ]
Markzo napisał/a:
Ktoś mnie w końcu zrozumiał spokojnie Panowie, na żywo wygląda to bardzo fajnie, tacie i mamie się bardzo podoba zastanawiałem się nad oklejeniem tego carbonową folią ale jakoś mam mieszane uczucia....coś jak w zr'ce
Właśnie ta okleina jest moim zdaniem największą żenułą we wnętrzu ZR .
Osobiście uważam, że najfajniejsze wnętrze (z wyjątkiem R75) montowane są w Roverach 45 z roczników 03-04. Drewno jest matowe, a deska dwukolorowa. Niech kolega Ley się pochwali.
Tomi, co kto lubi nie ma żadnego drewna w środku, tylko ten pasek i nie pasuje on do niczego....w 200 przynajmiej są wstawki w boczkach czy na panelu klimy i to ładnie współgra spokojnie, dojdą aluramki i nie będzie smętów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum