Wysłany: Sro Maj 04, 2011 18:22 Na jakiej www umieszczać pliki video do podglądu?
Witam,
Co jakiś czas tworzę animacje komputerowe na zlecenie.
Praca zdalna.
I jak mam już gotową animację i chcę ją pokazać zleceniodawcy przesyłam ją kurieremplików. Trwa to długo i pliki są dostępne tylko przez 2 dni.
Czy znacie może jakąś stronę (najlepiej darmową), na której mogę wgrać dany plik video (avi, fla itp), dostać np. link do niego i przekazać go zleceniodawcy, tak aby mógł sobie podglądnąć kiedy mu pasuje?
Z góry dziękuję za sugestie.
Pozdrawiam
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 04, 2011 18:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ale to ma być do odtwarzania online (flash player) ?
Dużo ludzi korzysta z vimeo, a jeśli nie to, to może musisz stworzyć własny serwis tego typu. Jest to proste rozwiązanie, wystarczy mieć oprogramowanie ffmpeg na serwerze, żeby konwertował filmy w locie, albo sam na komputerze konwertuj do flv, mp4...
ROVERki.pl na stronie www.roverki.pl w dziale multimedia/filmy mają właśnie takie rozwiązanie.
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Pogadam ze znajomym informatykiem żeby coś takiego mi wykombinował.
Dzięki jeszcze raz.
Poszukaj sobie darmowych webowych flashplayerów.
Największym problemem może być oprogramowanie ffmpeg.
Jeśli jednak to jakiś dedyk, to powinno się udać zainstalować go z paczki.
W przeciwnym razie, skorzystasz z wersji windowsowej i będziesz pliki video wrzucał na serwer ftpem.
Player jest uniwersalny więc uruchmaiasz go plikiem php z parametrami. Parametry to nazwa pliku z filmem, rozmiar ekranu, autostart itp. itd.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum