Wysłany: Pon Lis 29, 2010 20:09 [R45] Buczenie przy przyspieszaniu
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam. Mam mały problem z Roverkiem, a mianowicie przy przyspieszaniu coś dziwnie buczy, huczy i czuć to jakby przenoszenie jakichś drgań czy coś takiego. Jak jadę normalnie nie ma tego chyba, że przy wyższych obrotach.Jeszcze jak depnę to tak właśnie buczy, lub też jak jadę powiedzmy na 5 biegu mam 2000 obrotów i chcę przyśpieszyć to też występuje takie buczenie i przenoszenie na karoserię. Hmmm zastanawiam się co to może być. Poduszki, skrzynia czy coś innego? Jak ktoś wie proszę o opinię.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 29, 2010 20:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jedziesz z taka predkoscia jaka ci buczy, wciskasz sprzeglo, jesli przestaje to najprawdopodobniej skrzynia ew. jej okolice, jesli nadal buczy lozyska w kolach.
u mnie buczy cały czas ale tak jak zapytał marcin316 kiedyś zorientowałem się co to i przytrzymałem lewarek zmiany biegów i przestało (jak by metal o metal, takie dzwoneczki) nie mam pojecia co to ale juz jestem pewien ze to nie silnik i biegi tylko jakaś podkładka albo kołnierzyk przy lewarku a co dokładnie to nie sprawdzałem
do dziś buczenie nieznacznie pogłębiło się, większe drgania odczuwalne przez całą podłogę, również z lewarkiem biegów, zwłaszcza ok 3tys obrotów wzwyż. Jakieś konkretne sugestie?
Witam
U mnie tez jest to samo buczenie probowalem to zaradzic ale jedynie troszke ustabilizowalem drazek zmiany biegow i lepiej zmienia sie biegi a przyczyna tutaj:
tutaj widac lekkie powiekszenie
a zrobilem tak ze gwintownica przetoczylem wlot
a pozniej śrubę podkladke i nakretke ale zapomnialem zrobic zdjecie jak wejde pod samochod to zrobie fote
Ale jeszcze mi buczy drazek wiec tylko to pomoglo na lepsze zmiany biegow bo usztywnilem.
A mam jeszcze pytanie czy dostane gdzies ta gume co jest na tym zdjeciu w srodku kadru bo mam w niej dziure.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum