Dostałem dzisiaj progi i właśnie tylna dokładkę od ZR.
Poszedłem wiec zrobić przymiarkę i sprawa nie wygląda tak pięknie.
Z pierwszych oględzin wynika, że również tak jak w przedniej dokładce trzeba będzie ciąć lekko końce. Wychodzi również na to, że trzeba będzie robić dziury w zderzaku, żeby dokładka ładnie przylegała do zderzaka. Dokładka ma na to przeznaczone 9 takich miejsc.
Myślałem, że będzie większy problem z przednia dokładka, a tu okazuje się, że jest na odwrót.
leszczu19901, taki problem to nie problem opanujesz to w godzinke tylko trzeba dobrze rozplanować co by druciarstwa nie było , i musisz specjalnie dla mnie foty zrobić z samą dokładką tylną najpierw tak z lekkiego profilu żebym widział czy jest sens tylnej dokładki bez progów
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Dzisiaj grzebałem się przy tej dokładce. Ściągnąłem zderzak, żeby lepiej ją dopasować. I powiem tak, nie skończyłem i nie wiem czy wo gule kiedyś skończę . Odechciało mi się tej dokładki i nie wiem nawet czy nie kupie zderzaka od R25 i do niego będę ją dopasowywał.
Nie dość, że trzeba dużo ścinać końce to jeszcze nie pasuje do kształtu zderzaka w R200.
Nie wiem, jutro może jeszcze coś pokombinuje.
leszczu19901, czyli to Ty sprzątnąłeś mi je sprzed nosa Licytowałem z kolesiem cenę i nagle net mi zaczął nawalać - później odpisał tylko, że ktoś mnie wyprzedził
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
progi to prosto (podobno) z nakładkami czytałem że są mega problemy dlatego kupiłem całe zderzaki...
kto oszczędza płaci dwa razy ale tak na serio to te nakladki pasują i można je zamontować ale kurde roboty w uj jego mać i jeszcze trochę... przynajmniej tak słyszałem i nie wiem jak to jest na prawdę...
leszczu19901, a mówiłem ci na SB że pasują idealnie tylko roboty jest to się uparłeś
leszczu19901 napisał/a:
Nie dość, że trzeba dużo ścinać końce to jeszcze nie pasuje do kształtu zderzaka w R200.
to tutaj mnie zaskakujesz bo ona pasuje! może źle przykładasz
_________________ mam dużo części do r200 - zainteresowani pisać bo leży i się kurzy
na 100% nie pasuje no bo mój zderzak z R200 miał na dole inne mocowania niż obecnie ma zderzak z ZR od początku mówiłem leszczowi, że to nie spasi, bo nie da się zderzaka ZR przykręcić w mocowania na nadkolu, więc ona nie może idealnie pasować
Matius napisał/a:
a mówiłem ci na SB że pasują idealnie tylko roboty jest to się uparłeś
a przednia też nie pasuje, trzeba modzić tak jak leszczu modził, no ale po modzeniu pasuje, a jak wygląda kwestia z samym docisnieciem i zobaczeniem dokladki tylnej to nie wiem, ale leszczu zadziwił mnie już z dokladka przednia swoimi umiejętnościami, więc myślę, że i tym razem ogarnie sprawę : D
[ Dodano: Pon Sty 31, 2011 19:10 ]
leszczu, mnie się w ogóle wydaje, że ta dokładka powinna LEDWO co dotykać zderzaka.
Tu masz foto u mnie w R200 (jeszcze stareee z sticketami )
i zobacz sobie, wysokośćna jakiej ona się zaczyna względem progów, i próbuj pasować na takiej samej wysokości, bo może ZR inaczej siedzi i nie możesz jej dociskać na maxa tak jak przedniej ? trudno mi powiedzieć, ale może ta fota coś dopomoże
leszczu19901, czyli to Ty sprzątnąłeś mi je sprzed nosa Licytowałem z kolesiem cenę i nagle net mi zaczął nawalać - później odpisał tylko, że ktoś mnie wyprzedził
Tego to nie wiem. Ja ją kupiłem tak samo jak i progi od kolesia z allegro co miał aukcję z bordowym MG ZR po dachowaniu.
Matius napisał/a:
leszczu19901 napisał/a:
Znaczy może źle się wyraziłem. Dokładka pasuje, na środku ładnie przylega, ale na końcach za mocno odstaje. Co ja tu będę pisał zaraz pójdę i cyknę parę fotek to zobaczycie.
memphisto napisał/a:
a przednia też nie pasuje, trzeba modzić tak jak leszczu modził, no ale po modzeniu pasuje, a jak wygląda kwestia z samym docisnieciem i zobaczeniem dokladki tylnej to nie wiem, ale leszczu zadziwił mnie już z dokladka przednia swoimi umiejętnościami, więc myślę, że i tym razem ogarnie sprawę : D
Powiem tak. Spasowanie przedniej dokładki to pikuś, przy spasowaniu tylnej dokładki.
Ale panowie nie poddajemy się i jutro dalej walczymy.
leszczu, mnie się w ogóle wydaje, że ta dokładka powinna LEDWO co dotykać zderzaka.
Myślę, że nie tak ledwo.
Na mojej dokładce są takie metalowa kątąwniczki które pokazuje jak ją przykładasz do zderzaka kiedy dokładka ma przylgnąć do zderzaka od spodu.
Trochę kiepska fotka, ale przy powiększeniu powinieneś to dojrzeć.
PS-memphisto, może widziałeś swój zderzak od ZR od tyłu.??
PS-memphisto, może widziałeś swój zderzak od ZR od tyłu.??
no jak oddawałem do lakiernika i widziałem go jakies 30 sekund bo przywiozłem go w folii tak jak kurierem doszedł kazali mi rozerwać folię aby zobaczyć, czy nie jest połamany, żebym im później nie robił awantury : )
No i wtedy go widziałem, a później to już nie na auto też nie ja montowałem
[ Dodano: Pon Sty 31, 2011 19:42 ]
może by tak zrobić temat kto co 1'szy zrobił hahaha (oczywiście pomijając maciekwawa - no bo on to majątek wydał na auto no i jemu to firma robiła oddał wszystko i zrobione - co prawda ślicznie i elegancko ale za to by można ZR'a kupić )
medale i zasługi:
ja bym miał m.inn. 1 miejsce za najbardziej poobklejane auto naklejkami , za 1'szą krzywo zamontowaną dokładkę przednią i chyba nawet za lampy od ZR'a w R200? choć nie ! tu mnie wyprzedził kalisz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum