Wysłany: Sob Lut 05, 2011 12:45 [R75] Brak odzewu po wymianie czujnika wałka rozrządu
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam dnia dzisiejszego wymieniłem czujnik położenia wałka rozrządu ... i dalej silnik bez odzewu dalej nie chce odpalać ... Powiedzcie mi co ewentualnie może być jeszcze przyczyną.
tego ze nie chce mi odpalić na komputer podłączała i wyskakiwało czujnik położenia wałka .. wymieniłem i dalej cisza? .Juz powoli zaczynam się poddawać bo nie wiem co go może boleć ..Proszę o jakieś wskazówki gdzie ewentualnie mogę jeszcze zajrzeć ? może sprawdzić miernikiem napięcie jakie dochodzi do tego czujnika?
a i takie małe zapytanie bo kupiłem czujnik na którym było napisane 2,5 V6.. i czy to moze być przyczyna gdzie mam 2.0? ale numery seryjne czujnika sie zgadzają.. czyli
NSC 100 610 M
POZDRO i dzieki z góry
Ostatnio zmieniony przez apples Pią Maj 20, 2011 22:46, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 05, 2011 12:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
dokładne
czasami pokazywało czujnik położenia wału
czasami czujnik położenia wałka rozrządu i nie wiem teraz co mam zrobić czy oddac im ten czujnik wałka rozrządu i wymienić na wału czy zostawić ten i dokupić czujnik położenia wału
w beemce jest problem z dekodowaniem bledow czujnika polozenia walu/ czujnika polozenia walka
do tego zdarzaja sie bledy w opisach bledow w testerach
generalnie przerabialem ten temat w kilku bmw z tym silnikiem co w r75 jest i tylko raz uwalony byl czujnik walka i walu, pozostale przypadki to byl tylko czujnik walu korbowego
_________________ '99 r400 16k16 sedan JFR na czesci ( anglik ) pytac na priv
czyli mogę wywnioskować , ze oddać i wymienić na czujnik wału korbowego a powiedz mi gdzie mogę znaleźć schemat gdzie jest ten czujnik położony,, ? dzięki z góry
dzięki SERDECZNIE DOBRZE ZE YŁY NAPISANE BŁĘDY .WCZEŚNIEJ ROBIŁEM go na T4 i wyskoczył wlanie błąd p0335 co jest napisane ze to czujnik położenia wału.:) Czyli jade wymienić czujnik na czujnik położenia wału.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum