Pomógł: 27 razy Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 562 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: Sob Lut 05, 2011 18:19 [R 214 Si] Problem z łącznikiem stabilizatora
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
Panowie, jak w temacie mam problem z łącznikiem stabilizatora. A Mianowicie: zabrałem się dzisiaj za wymianę łączników, rozkręciłem wszystko zdjąłem stary , z ogromnym trudem założyłem nowy i zonk..dalej leży na gumie Z drugiej strony, tak jak na zdjęciu jest chyba ok. Chciałem Was zapytać co może być przyczyną, dodam że samochód po sprowadzeniu z Niemiec w 2000r. był własnie z prawej strony lekko zbity.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 05, 2011 18:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Czy auto w chwili robienia zdjęć jest podniesione na lewarku? Jeśli tak, to nie masz czym się przejmować - 2 dni temu wymieniałem całe zawieszenie przednie (tj. amortyzatory L+P, drążki kierownicze L+P, wahacze L+P, łączniki drążka stabilizatora L+P) i dopóki auto stało na podnośniku wyglądało to tak jak u Ciebie. Opuść go na koła i wtedy sprawdź czy opiera się łącznik o gumę.
Pomógł: 27 razy Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 562 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: Nie Lut 06, 2011 18:49
Tak był na dwóch lewarkach, Sprawdze, tylko jak będe miał okazje wjechać na kanał bo teraz to raczej ciężko a pytam bo mechanik twierdzi że jest źle a ja w czasie jazdy ni nie czuje
Nie musisz wjeżdżać na kanał. Wystarczy jak skręcisz na maxa koła w jedna lub w drugą stronę (w zależności, który łącznik wymieniałeś) i bez wysiłku będziesz mógł zobaczyć jak on wygląda , gdy samochód jest na kołach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum