Wysłany: Wto Sty 25, 2011 11:53 [r214] po zalaniu do pelna baku swiruje?
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
witam otoz 2 dni temu mialem wyjazd do krynicy ,wiec dzien wczesniej zalalem do niego prawie do pelna i nastepnego dnia z rana odpalam go i jedziemy a tu nagle ciezko mu jest ruszyc z 1 i pozniej na kazdym biegu ledwo jedzie i tak jakby przerywalo cos,dusil sie i rzucalo autem dodam ze wiecej niz 100 km nie chce sie rozpedzic i strasznie wyje, nie mialem tak nigdy .
o co moze chodzic?? jakies paliwo lipne(tankuje zawsze na Auchan? czy jak .....eh
dodam ze jakos dojechalem do krynicy tylko teraz wrocic za 2 dni eh
Help
_________________ sew
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 25, 2011 11:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
wiesz filtr paliwa byl wymieniany niecaly rok temu i chodzil bez problemu ,a w zbiorniku jest z ponad dobra polowe(tak mysle ),a teraz w krynicy nie bede wymienial filtra przy -10 stopniach...
dolalem 10l 98 z orlenu vervy i dalej to samo teraz nawet przy zapalaniu po postoju gdy daje gaz i 1 lub wsteczny to on prawie gasnie a nawet gasnie ,dodam ze aku jest naldowany .
Wysłany: Wto Sty 25, 2011 16:49 Re: [r214] po zalaniu do pelna baku swiruje?
Witam
Podobny problem miałem w Fiacie P. Weekend, U mnie zawiniło paliwo. Skończyło się remontem silnika. Jesteś pewien że silnik pracuje na wszystkich cylindrach?? USprawdź świece, filtr paliwa, i najlepiej zmień paliwo!!
Pozdrawiam
denaturat to się zostawało przy gaźnikach, a nie przy wtryskiwaczach!!!
są płyny np. stp co wypierają wodę
a może Ci pompa paliwa już jest na wykończeniu ?
Pomógł: 9 razy Dołączył: 24 Sie 2010 Posty: 335 Skąd: Kraków
Wysłany: Sro Sty 26, 2011 23:19
Stacja Auchan ma pewne paliwo, siec tych stacji zaopatruje PKN Orlen. Jest o tym osobny temat. Jeśli tankujesz tylko na Auchan to nie możliwe żeby to była wina paliwa, skoro nic takiego nie działo Ci się do tej pory.
Miałem tak, że do stacji podjechałem na końcówce paliwa i złapało powietrza z baku. Choć odjechałem z pełnym bakiem dobrego paliwa, po kilkunastu sekundach miałem identyczne objawy. Nie byłem tym zaskoczony bo już wcześniej to przerabiałem. W garażu wykręcam świece i włączam kilkakrotnie rozrusznik, następnie czyszczę i wkręcam świece (jeśli trzeba to wymieniam). Jest jeszcae sonda, która po takiej przygodzie zaczyna głupieć. Mechanik powie ci że ją wymienił a tak naprawdę przedmucha ją palnikiem i basta. ty możesz ją przepalić wchodząc powolutku na +/-3500-4000 obr/min. przez +/- 3 minuty. To wystarczy.Powodzenia.
wiec tak dojechalem do rzeszowa z tej krynicy i dolalem czegos tam co czysci wtryskiwacze itd i pomgolo ale nieraz jeszcze ma takie slabniecia rzucenie z para razy i jedzie ,niestety mechanika od rovera w rzeszowie nie ma tak owego i tu jest problem ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum