Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam drogich forumowiczów! chciałem się zapytać czy do tego modelu rovera wejdzie akumulator o wymiarach 278x175x190 a dokładniej ten co w linku poniżej
http://moto.allegro.pl/ak...1429956383.html
jeśli ktoś zmieniał to prosze o pomoc
[ Dodano: Czw Lut 03, 2011 19:24 ]
a i czy akumulator ma mieć biegun prawy + czy lewy??
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lut 03, 2011 19:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja mialem w czarnym future , ale mneijsza cos kolo 68 Ah, i nie dawal rady - raczej ze wzgledu na pojemnosc, bo porblemy w mrozy sie pojawialy tylko ale tam nie moglem wsadzic innego bo mialem ulamana podstawke
Za duza pojemnosc tez nie dobrze, bo nie naladujesz go w pelni.
Z boshem jestem dopiero od kilku miesiecy, ale daje rade
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 83 Skąd: Jelenia góra
Wysłany: Czw Lut 10, 2011 17:16
a więc zamówiłem tego boscha z aukcji i aku mieści się idealnie żadnych problemów ( jakby ktoś kiedyś miał wątpliwości) i teraz autko nawet po nocce pali na "pyk" więc gorąco polecam
a ktoś tam wyżej pisał ze centra futura ma wiekszy prąd rozruchowy- nie prawda centra ma 760A a bosch 780A:)
Pomógł: 9 razy Dołączył: 08 Mar 2010 Posty: 305 Skąd: Kutno
Wysłany: Pią Lut 11, 2011 19:07
Wiecie co koledzy ,uczyli mnie w szkole że bezwzględnie powinno się stosować akumulatory o pojemności jaką przewidział producent , w przypadku 2.0 itd bateria typ H6 75AH . Optymaly prąd ładowania do danej pojemości dobrze wpływa a jego żywotość . Kolega GRZYBEK82 ma rację akumulatory o bardzo wyśrubowaych "osiągach" w tym futura i bosh s5 mają zwykle krotki zywot niestety coś za coś -wysiadają parę m-cy po gwaracji wysiadają też w trakcie a wegzekwowaie jej czasami jest dość trudne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum