Wysłany: Nie Lut 13, 2011 11:32 [R45 2.0 iDT 2000] Wyrwany fotel kierowcy, a może odkręcony?
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam.
Prosze o poradę i pomoc w nastepującym przypadku: fotel kierowcy w moim roverku nie trzyma się wogóle na dwóch śrubach przednich. Kiedy chcialem poprawić ustawienie fotel i oparłem się na nim to bujnął się do tyłu i teraz strasznie sie rusza i nie trzyma się jak pisałem na dwóch przednich śrubach. Prosze o pomoc czy te śruby mogły sie jakoś odkręcić czy też raczej wyrwałem je? Prosze o radę co najlepiej zrobić aby ten problem wyeliminować. Czy można to jakoś przykręcić na nowo czy jedynie te szyny po których suwa się fotel pozostaje przyspawać?
Dziękuję z góry wszelkie porady i pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 13, 2011 11:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Nie Lut 13, 2011 12:11
Kolego czy tak masz od początku, czy stało się to nagle Jeżeli się odkręciły, to żaden problem, po prostu je dokręć i już. A swoją drogą to raczej ciężko byłoby je wyrwać, są to dość solidne śruby bodajże M10 lub M12.
Nie mam tak od początku. Na początku było wszystko dobrze fotel świetnie się trzymał i był stabilny. To stało sie nagle kiedy chciałem zmienić ustawienie fotela góra-dół i oparłem się przy tym.
[ Dodano: Pon Lut 14, 2011 16:46 ]
Witam w mroźny dzień.
Zdiagnozowalem problem z fotelem. Śruby trzymają świetnie ale niestety problem jest powazniejszy. Fotel wyrwał się razem ze śrubami z podlogi. Kiedy dzisiaj tam zajżałem to są tylko dziury i nie ma jak tego przymocować pozostaje jedynie chyba przspawanie. Normalnie załamka. Tylko jak to przyspawać? Chyba trzeba zdjąć fotel i wykładzine z podłogi? Mam rację? A może ktoś ma inny pomysł jak zamocowac fotel. Prosze o pomoc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum