Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Sty 2009 Posty: 189 Skąd: Z mieszkania
Wysłany: Sob Lut 19, 2011 17:26 [R75] Wymiana przełącznika migacza
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam
Moj roverek nie przeszedl przeglądu bo czasem gdy właczam prawy migacz, lewarek migacza opada z powrotem, wiec czasem trzeba go przytrzymac w górnej pozycji. Kupiłem teraz sam przełacznik migacza (lewarek i przełacznik jako jeden element) na ebayu z przyciskiem komputera (bo mam trip computer). Moje pytanie brzmi, zanim sie za to zabiore, jak sie to wymienia ? Trzeba rozbierac cały ten "pajączek" wokół kierownicy w drobny mak, co jest połaczony razem z wycieraczkami czy da sie jakos tylko zdemontowac sam przełacznik migacza. Kierownicy chyba raczej sie nie ściąga co ? I jak jest z podłaczeniem do komputera pokladowego ? Jest tam jakis kabelek z wtyczką ?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 19, 2011 17:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Da rady zdemontować sam przełącznik. Przykręcony jest na śruby typy TORX. Kabelka nie ma, po prostu sam przełącznik wchodzi na wcisk we wnękę z wtyczką.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 28 Sie 2010 Posty: 35 Skąd: rzeszow
Wysłany: Sob Lut 19, 2011 20:15
Witam wymiana jest bardzo prosta zdejmujesz obudowe kolumny kierowniczej odkrecasz dwie sróbki wyciagasz wtyczke z przewodami od przełacznika i wymieniasz na nowy
Moj roverek nie przeszedl przeglądu bo czasem gdy właczam prawy migacz, lewarek migacza opada z powrotem, wiec czasem trzeba go przytrzymac w górnej pozycji. Kupiłem teraz sam przełacznik migacza (lewarek i przełacznik jako jeden element) na ebayu z przyciskiem komputera (bo mam trip computer). Moje pytanie brzmi, zanim sie za to zabiore, jak sie to wymienia ? Trzeba rozbierac cały ten "pajączek" wokół kierownicy w drobny mak, co jest połaczony razem z wycieraczkami czy da sie jakos tylko zdemontowac sam przełacznik migacza. Kierownicy chyba raczej sie nie ściąga co ? I jak jest z podłaczeniem do komputera pokladowego ? Jest tam jakis kabelek z wtyczką ?
Mam to samo tylko że u mnie lewarek raz zostaje w pozycji włącz a raz opada, mam plan trochę podciąć obudowę o którą się opiera aby bardziej można go było pociągnąć do "góry" - co wy na to?? Dobry plan??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum