Typ: D Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam!
Szukam mechanika zajmującego się uszczelnianiem pomp wtryskowych Boscha vp37 z okolic lubuskiego, dolnego śląska i wielkopolski. Jedyny namiar jaki dostałem to Świebodzin -serwis boscha, ale tam chcą za uszczelnienie (bez wyjęcia i wsadzenia z powrotem) 750 pln Może jakiś klubowicz zna odpowiedniego szpeca lub sam tym się może zająć. Generalnie sprawa dotyczy ww. pompy wtryskowej, kapie z niej ropa na zimnym silniku (plamy po nocy na asfalcie). Z gory dzięki za ew. pomoc!
_________________ Naucz się gnoju maszynę obsługiwać!
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 21, 2011 12:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Gwoli wyjaśnienia, namiary, które podał tronsek są namiarami na mechanika, który demontował i montował pompę, a kompleksowe uszczelnienie wykonał pan Szymański z Serbów. Za samo uszczelnienie zapłacisz u niego 250 pln.
uszczelnienie samej pompy VP37 w tym właśnie zakładzie kosztowało mnie 350PLN ... wyjmowałem i wkładałem sam .... pompa po uszczelnieniu jest zblokowana na początek wtrysku, wiec późniejszy montaż obywa się bez dodatkowych regulacji
Witam kolegów!
W piątek posłałem pompę kurierem do Serbów, i dzis już ją mieli robić, ale nagle telefon od szefa i mówi, że obudowa pompy do wymiany a koszty ponad 2k zł! Niby przez trefne paliwo itp. Dodam,że przebieg tylko 218 tyś km. Powiedziałem, żeby tylko ją uszczelnili, by wycieku ropy nie było i tak zrobią. Jednak przyznam, że załamkę przezyłem:/ Tym bardziej, że silnik wcale nie zamulał, zapalał jak igła, nie szarpał obrotów itp. Nie wiem co teraz robić, jeździć tak czy szukac pompy z anglika?
Wysłany: Pon Mar 14, 2011 16:29
Kolego, skoro p. Szymański stwierdził, że masz peknięty korpus pompy, to jak najprędzej szukaj pompy, bo co z tego, że na Twoje polecenie ją uszczelni, jak zacznie Ci lać na pękniętym korpusie
I wcale nie musisz szukać od anglika, Ty masz pompę vp-37, więc spoko znajdziesz używki na allegro. Powodzenia i trzymam kciuki
Pompa uszczelniona wsadzona do auta i jest ok Żadnych wycieków póki co nie ma, blok silnika suchy jak nigdy:) Zapala jak przed operacją na jeden pyk, a nawet jest ciut mocniejszy, ale może to przez plusowe temperatury Jeszcze tylko wymienię filtr paliwa, żeby syfem nie zapchać pompy. Co do wymiany pompy w przyszłości, to zobaczymy co się będzie dziać, póki co (odpukać) jest dobrze i tak będę jeździł:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum