Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
Witam,
Nadszedł dziś piękny, "wiosenny" dzień i zamierzałem zmienić koła na letnie. Gdy zabralem się za pierwsze koło (przednie od strony kierowcy), podczas odkręcania pierwszej nakrętki została mi ona "w reku" razem ze "szpilka". Co tera zrobic? Te szpilki są wkręcane w piastę? Czy cała piasta do wymiany? Oby nie, bo moim oczom ujrzał się również opłakany stan tarcz oraz klockow... Dodam, że auto ma ABS.
Dzięki za pomoc, pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 28, 2011 14:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomogła: 70 razy Dołączyła: 24 Sie 2007 Posty: 1716 Skąd: Zabrze
Wysłany: Pon Lut 28, 2011 17:40
RadZiu7,
kup szpilke z hondy u pierwszego lepszego wulkanizatora, i sam wymień albo daj do mechanika.
zdemontować trzeba piastę, wybić starą szpilkę (albo resztę szpilki) zamontować nową i złożyć wszystko do kupy
A uważaj bo na allegro sprzedają szpilki do forda z opisem że pasuje do R.
RadZiu7,
kup szpilke z hondy u pierwszego lepszego wulkanizatora, i sam wymień albo daj do mechanika.
zdemontować trzeba piastę, wybić starą szpilkę (albo resztę szpilki) zamontować nową i złożyć wszystko do kupy
A uważaj bo na allegro sprzedają szpilki do forda z opisem że pasuje do R.
to pisałem ja Dawid
Dzieki wielkie. A one są wbijane czy wykręcane? Puki co chyba moge powoli jezdzic ?
[ Dodano: Sob Mar 05, 2011 13:42 ]
Noi narodził się kolejny problem, mianowicie nie moge odkrecić śrub od zacisków. Próbowałem zwykłą grzechotka ale nie idzie... Psikałem WD40 itd ale nie pomaga. Macie jakies patenty? Moze zwykły klucz (ew. oczkowy) i walic mlotkiem?
Próbuj grzechotką, najlepiej zaspawaną albo kluczem na rurce do nasadek i znajdź jakąś przedłużkę, kawałek rurki wystarczy i na zasadzie dźwigni musi puścić. Możesz przedtem polać płynem hamulcowym żeby wyżarło cały osad.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum