Wysłany: Sob Mar 12, 2011 14:48 [214 16v 97r] Zacisk cieknie przez odpowietrznik
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
Podczas wymiany klocków wiałem problem z tylnym prawym zaciskiem, tłoczek nie chciał się wcisnąć, więc wykręciłem cały zacisk odpiąłem przewody powalczyłem chwile i udało się trochę wcisnąć. Założyłem zacisk, wsadziłem klocki i podczas odpowietrzania zaczęło się lać z tylnego zacisku a konkretnie z dziurki w śrubie odpowietrzającej;/
Dzwoniłem chyba do wszystkich sklepów we Wrocławiu i nikt niema do rovera śrub odpowietrzających;/
Ktoś ma jakiś pomysł co z tym zrobić
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 12, 2011 14:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
mój błąd
a więc problem został rozwiązany. Kupiłem nowe odpowietrzniki ale mimo to dalej ciekło, co oznaczało że problem tkwił w gnieździe a nie w samej śrubie. Przeszlifowałem gniazdo Dremelem z okrągłą końcówką i trzyma
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum