Wysłany: Czw Lut 24, 2011 22:35 [R200 SDi]Przerywa na wyższych obrotach
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Dzisiaj podczas wieczornej przejażdżki zauważyłem bardzo niepokojącą sprawę. Mianowicie Kiedy obroty przekraczają 2,5 tys. silnik zaczyna szarpać...dzieje się to na każdym biegu i przy każdej prędkości. Czy ktoś wie co może być przyczyną?
Aha dodam jeszcze że na niższych obrotach wszystko jest ok, na luzie też nawet najmniejszej falki.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lut 24, 2011 22:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Gdyby pompa się kończyła obroty falowały by Ci również na jałowym i zaraz by Ci gasł.
tak jak pisał kolega mi_sza1, prawd. może to być filtr paliwa.
ale nie zaszkodzi jak sprawdzisz węże od IC
witam - podłączę się pod temat ja mam tak że silnik kręci mi do 4000 - 4500 ob/min i dalej nie chca prz czym jeszcze dzieje się tak że jak dojdzie do tych obrotów to jakby go zalewa , zdusza silnik zaczyna kuleć i dymi przez chwilę ... co to może być ?
witam - podłączę się pod temat ja mam tak że silnik kręci mi do 4000 - 4500 ob/min i dalej nie chca prz czym jeszcze dzieje się tak że jak dojdzie do tych obrotów to jakby go zalewa , zdusza silnik zaczyna kuleć i dymi przez chwilę ... co to może być ?
Mam Roverka 3 lata i nie pamiętam bym przekroczył 3500 obr. Tak 3000-3200 to mam jak jadę ok 130 km/h na 5 biegu. Po co kręcić ten silnik tak wysoko? Przecież to śmierć dla niego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum