Typ: TD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Siadła mi skrzynia biegów w R45 (brak piątego biegu - wyskakuje lub go nie ma). Czy może ktoś sie orientuje czy skrzynia z rovera 220d będzie taka sama jak w roverze 45 (jakie były rodzaje skrzyń) oraz czy zabierak zmiany biegów posiada regulację. Jęśli tak to gdzie. Z góry dziękuję za pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 21, 2011 18:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Skrzynia PG1, miały różne oznaczenia dla r 45 i 25 ale takie same przełożenia. Jeżeli z zewnątrz są identyczne to powinna podejść. Oznaczenia były takie:
S6BS - rover 25
S6BN-rover 45
S6BSU-rover 25 turbo
S6BNU-rover 45 turbo
Te wersje turbo to pewnie były montowane w mg zr i roverach w wersjach o mocy 112 i 113km i mają zwiększoną wytrzymałość (z 216 na 240Nm).
Ostatnio zmieniony przez pgrad Pon Mar 21, 2011 18:41, w całości zmieniany 1 raz
Tak, to skrzynia z fordów. No tak, mój błąd, to skrzynia do bęzyniaków.
_________________ Kto nie ryzykuje jeździ serią
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Wto Mar 22, 2011 21:36
rovek napisał/a:
Tak, to skrzynia z fordów. No tak, mój błąd, to skrzynia do bęzyniaków.
... i to tych słabszych (max. 1.6)
[ Dodano: Wto Mar 22, 2011 21:36 ]
damianz11 napisał/a:
Czy ktoś się orientuje gdzie znajdę oznaczenia skrzyni
Oznaczenia znajdziesz na papierowej naklejce od góry skrzyni.
Osobiście szukałbym skrzyni z podobnego roku, ponieważ międzyczasie zmieniły się uszczelniacze półosi i nie jestem pewien, czy przegub wewnętrzny (wchodzący do skrzyni jest taki sam).
Pomógł: 16 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 920 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto Mar 22, 2011 21:48
Osobiscie to nie widzlalem jeszcze skrzyni, gdzie ta papierowa naklejka by sie zachowala A zadne inne oznaczenia nie sa nabite, wiec identyfikacja skrzyni moze czasem graniczyc z cudem bez rozbierania.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum