Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
witam od niedawna zaczalo mi swiszczec z okolicy rozrzadu jak sie auto nagrzeje i jak go dam okolo 3000 tys/obr jest masakra , rozrzd byl on wymieniany w sierpniu .
co moze byc przyczyna??
_________________ sew
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lut 18, 2011 17:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Napewno z rozrządu? a może jednak coś bliżej alternatora albo pompy wspomagania? Sprawdź, czy paski są naciągnięte prawydłowo i czy nie świszczy z łożyska napinacza pompy wspomagania, z łożyska samej pompy, czy z niej nie cieknie i czy łożyska alternatora nie słychać.
z autopsji wiem co to znaczy swiszczenie rozrzadu ale juz po fakcie.. odsylam Cie do mojego tematu, choc mozliwe jeszcze ze sa to lozyska alternatora...
przy 3,5k obrotow u mnie zaczynala pojawiac sie kontrolka nie wiadomo skad...
milego czytania, jezeli masz pewnosc ze Ci cos swiszczy i to mocno a po rozgrzaniu jest ok to warto wydac 100-200zl i sprawdzic.. acha, dodam ze moj to benzyniak 214 nie zr'ka.
mi sie zdaje ze to z okolicy rorzadu i mechanik tez tak mowi, a i to sie dzieje po rozgrzaniu a nie na chlodnym silniki,a i mechanik mowil ze pasek moze byc zamocno naciagniety i sciska te rolki i sie scieraja itd
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum