Wysłany: Nie Mar 20, 2011 20:06 [R216Si '97] Mokry silnik na łączeniu i pokrywa rozrządu.
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Wczoraj zauważyłem że silnik na łączeniu (taki mały wypustek z lewej strony) przy pokrywie rozrządu pod alternatorem jest mokry. Mokra jest też pokrywa rozrządu, tak jakby coś po niej ciekło. Maź jest tłusta jakby olej, ale nie jestem pewien. Stan płynu i oleju ok, pod korkiem oleju czysto, podobnie w zbiorniczku. Wczoraj wydawało mi się że kopci, ale przy tej pogodzie to nie wiadomo do końca. Czy może to być oznaka HGF? Czy może to inny wyciek?
W sumie pod zbiorniczkiem wspomagania i w okolicy alternatora zawsze się paćka olejem, ale nigdy nie było mokro na łączeniu silnika.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 20, 2011 20:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum