Wysłany: Pon Mar 21, 2011 14:00 [MG ZR 160] Termostat PRRT, Gdzie kupić najtaniej?
Typ: VVC Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2002
Mam pytanie, gdzie najlepiej kupić ten termostat? Bo widziałem ceny po 380zł z rurkami, ale na allegro są z wyglądu identyczne termostaty tylko, że za cenę 80-130zł. Jednak nie wiem czy to na pewno są te same termostaty... Chciałbym to zamontować u siebie bo podobno rozwiązuje problem HGF...
Zastanawiam się czy taki sam termostat nie jest montowany w landrover discovery...
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 21, 2011 14:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Czyli ten termostat który jest do kupienia u Tomiego to ten sam co jest w zestawie? Skoro tak to muszę poszukać gdzieś na szrocie odpowiedniego trójnika bo ceny tych z allegro są zabójcze (100-200zł).
Czyli ten termostat który jest do kupienia u Tomiego to ten sam co jest w zestawie?
Musi miec kremowy kolor ,sa jeszcze szare i czarne ,ale otwieraja sie przy innych temperaturach lub maja inna twardosc sprezyny (tej co pozwala sie uchylac termostatowi rowniez pod cisnieniem przy odpowiednich obrotach).
pgrad napisał/a:
Skoro tak to muszę poszukać gdzieś na szrocie odpowiedniego trójnika bo ceny tych z allegro są zabójcze (100-200zł).
Tak szczerze to warto poszukac jakiegos anglika Freelandera sprzedawanego na czesci. Bo w serwisach jako gwarancyjna modyfikacja byl zakladany jakos od konca 2001r. Wiec jest duze prawdopodopienstwo znalezienia takiego z PRT termostatem i mozna by wymontowac nie tylko trojnik ,ale i orurowanie bo z tego co tam jest wszystko ladnie da sie przyciac na wymiar do innych modeli. Widzialem tez w kilku 75-tkach, ale "rurki" nie podejda. Pozdr.
[ Dodano: Pon Mar 21, 2011 19:21 ]
Zaraz nas moderator opier.... za pisanie drugiego tematu na ten sam temat
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum