Wątpię aby ktoś w ogóle polerował jakiekolwiek felgi R w całości ale nic nie szkodzi żebyś był pierwszy tylko ja do polerki szukał bym większej felgi szkoda by mi było tyle roboty wkładać w ori felgę. Aaa i niech Ci nie przyjdzie do głowy piaskować ich bo już nie wypolerujesz, scansol do zwalenia farby, a później jechane z papierami ściernymi i na końcu np. pasta autosol. Polerka wygląda super tylko jest jeden minus trzeba o to dbać po każdym myciu dokładnie wycierać i od czasu do czasu przelecieć ponownie pastą polerską. Można je polakierować też specjalnym lakierem ale tracą na połysku trochę....
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Pomogła: 70 razy Dołączyła: 24 Sie 2007 Posty: 1716 Skąd: Zabrze
Wysłany: Nie Mar 27, 2011 11:11
Pływak, kombinujemy co zrobić z felgami, bo nie są już pierwszej nowości, a z malowaniem też jest sporo roboty. Jak wyjdzie coś nie tak można pomalować
Najwyżej stestujemy na jednej jak to wygląda.
Dokładnie, próbujcie na jednej feldze. Jak wyjdzie fajnie, wypolerujecie resztę felg. Jakby Wam odebrało wytchnienie, bo nie oszukujmy się, raczej w jeden dzień, jednej felgi się nie da zrobić... Zawsze można będzie pomalować, a przecież chodzi o ich odnowienie... Życzę wytrwałości bo bardzo się przyda.
foto mi sie nie pokazuje jakie felgi;/
ale polerowanie calej takiej felgi
to kilkadziesiat godzin pracy
i nie kazda felga (stop aluminium) nie daje efektu lusterka np te z foto dosc kiepsko odbijaja obraz
w tym roku polerowałem felgi od mgf. Ładnie sie błyszczą ale są delikatnie "mleczne". z moimi było mnóstwo pracy bo żadna chemia nie chciała z nich usunąć farby i musiałęm oddać je do piaskowania. były tak matowe ze zacząć musialem od wiertarki, slzifierki i papieru 80.
kilka wieczorów (a nawet nocy bo rekord to powrót do domu około 5 ) mi to zajęło ale opłacało sie.
DawidNB, moje masz na zdjeciu wyzej
zmudna praca
a inni tylko mowia ale zadnych fot
daj swoja fote jak ci idzie i napisz (zrob zdjecie ) tego czego uzywasz do szlifowania
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum