a dlaczego nie ?:P
to Ty jesteś kupującym więc mów ze za 13k pln go bierzesz od ręki
a jeśli już byś miała jechać po niego to nie zapomnij żeby go sprawdzić gruntownie i najlepiej to do tego Pana
Właśnie dzwoniłam do sprzedającego, a traf chciał że oglądając ogłoszenia znalazłam Rovera z tego samego roku niemal z identycznym przebiegiem (tylko uboższa wersja) za niecałe 13 000zł. Więc wspomniałam o tym temu sprzedajacemu i za mniej niż 15tys. nie zejdzie. Więc wszystko super ale jest jedno "ale".
Otóż kiedy zapytałam o to czy coś było wymieniane usłyszałam że owszem silnik. Ale że to dobrze bo silnik był wymieniony z auta z 2003 roku i silnik ma ok 80tys przebiegu ale był wymieniony z auta z automatyczną skrzynią biegów.
Moje pytanie - czy to faktycznie dobrze? Nie pytałam czy stary silnik też miał taką samą moc jak ten - bo to już różnica jak silnik był o poj. 2.0 a ten ma poj. 2.5?
No nie wiem gbo autko mi się podoba, nie ma żadnych oznak korozji ani nic.
silnik był wymieniony z auta z 2003 roku i silnik ma ok 80tys
Jeżeli potrafi to udowodnić, to super. Ale BARDZO mało prawdopodobne, żeby mówił prawdę. Ja chciałem kupić Audi A6, która miała przeszczep silnika, i "nowy" miał właśnie 80kkm przejechane... cóż za zbieg okoliczności A może po prostu zbiorowa ściema, tak jak z kręceniem liczników... najlepiej sprzedają się auta (ok 10etnie) z przebiegiem do 180kkm (tak usłyszałem od "speca" który bawi się w te brudne zagrywki).
kotuniaaa napisał/a:
nie ma żadnych oznak korozji ani nic.
A to nic nadzwyczajnego moim zdaniem. Co prawda mało 75tek w życiu widziałem z bliska (może z 15), ale na żadnej nie widziałem rdzy.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
ale skubaniutki ładny jest. Ta śliweczka jeśli silnik pracował na automacie, to jest szansa że nie kręcił się za często jak wariat Koszty serwisowe 2.0 i 2.5 będą chyba na zbliżonym poziomie, a przyjemność z jazdy większa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum