Wysłany: Wto Kwi 05, 2011 13:18 [R25] Problem z pedałem gazu/ potencjometr ..
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam.
Otóż mam taki problem już któryś raz. Po deszczu, po odpaleniu samochodu, nie działa pedał gazu, samochód wchodzi na 1100 obrotów i gaz przestaje działać. Wymieniałem już potencjometr gazu, ale usterka powraca. Do tej pory na drugi dzień samochód wracał do normy i jeżdził normalnie, teraz niestety stoi.
Dodam jeszcze, że od jakiegoś czasu nie działa mi wskażnik temperatury, nie wiem czy to może mieć coś z tym wspólnego.
Przypomne, że dzieje sie tak tylko niekiedy gdy mocniej popada...
Zorientowanych prosze o jakąś pomoc bo nie wiem co z tym zrobić...
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 05, 2011 13:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zobacze, a możliwe jest żeby łapał jakiś bład w komputerze i stad też takie działanie?
chociaż fakt, że robi mi sie to tylko podczas deszczu wskazuje raczej na jakieś zwarcie..
Wysłany: Wto Kwi 05, 2011 14:13
Kolego, tu: http://forum.roverki.eu/v...p=232042#232042 kolega lineumaciel pięknie opisał i pokazał jak się rozprawić z wiązką potencjometra gazu Też muszę się kiedyś za to zabrać, bo jak mocno leje deszcz- mam podobny problem
Dzieki wielkie, musze sie do tego zabrać, na razie samochód wysechł i znowu działa normalnie.
Mam jeszcze pytanie z innej beczki, czy w roverze 25 świeci sie kontrolka rezerwy? bo jeszcze sie u mnie nic nie paliło, a wskazówka na czerwonym stoi?:):)
ok juz mniej wiecej wiadomo co moze mu dolegc,a czy ktos wie gdzie dobry zaklad jest w rzeszowie zeby sie z tym rozprawil? elektryk czy tez elektromechanik ,bo ja nie ma gdzie tego zrobic a i czas nie pozwala a pod blokiem nie ma sie gdzie rozlozyc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum