Wysłany: Czw Kwi 07, 2011 19:10 Dla zaawansowanych użytkowników komputerów
Cześć,
Być może część z Was zna tą stronkę: www.giveawayoftheday.com
Ja zaglądam tam regularnie gdyż można wyhaczyć całkiem przydatne programy za darmo.
Dziś np. można pobrać i zainstalować sobie znany (przynajmniej dla niektórych ) i przydatny EASEUS Partition Master 8.0.1 Professional Edition.
Proszę pamiętać, że instalacja danego programu jest możliwa wyłącznie w czasie kiedy dana "oferta" obowiązuje
Pozdrawiam,
Edit...
Możesz sobie pogratulować... Dzięki Tobie przeczytałem jeszcze raz od deski do deski regulamin forum i zasady kącika "offtopic". Pozwoliłem sobie przekleić adekwatną część podkreślając istotne kwestie:
1. Ten kącik służy do prowadzenia dyskusji na szeroko pojęte tematy okołoROVERkowe oraz w ogóle niezwiązane z ROVERkami, za wyjątkiem spamu.
2. Można tutaj dodawać tematy np. o charakterze informacyjnym,
Całym sercem żałuję, że nie mogę kliknąć dla Ciebie "Pomógł" ale być może admin wsłucha się w moją prośbę i przyzna Ci punkcik.
Pozdrawiam,
henryk, dzięki! Poważnie Niestety sporo ludzi w obecnych czasach zatraciło zdolność logicznego myślenia, zdając się na wszechobecne, bombardujące reklamy w internecie (i nie tylko). Jeśli chodzi o www.giveawayoftheday.com, moim zdaniem działa to na zasadzie groupon.com / .pl Firmy nie mające nic wspólnego z tymi portalami szukają w ten sposób drogi do nowych klientów. Pamiętaj, że programy oferowane na tej pierwszej stronie mają ograniczenia:
- możesz je zainstalować wyłącznie w czasie kiedy są w ofercie,
- nie masz prawa do późniejszego upgrade'u,
- nie przysługuje ci opieka pomocy technicznej,
Instalator każdej aplikacji jest przygotowany przez twórców witryny i najpierw instaluje dany program a w ostatnim kroku wyświetla okienko z dwoma checkbox'ami i pytaniami czy chcesz zainstalować ich toolbar w swojej przeglądarce. Ja zawsze wybieram NIE / NIE i szafa gra Ale tak jak napisałem... to jest dla ludzi myślących a nie dla tych klikających NEXT, NEXT, OK, OK z prędkością karabinu. Cóż... w najgorszym przypadku będziesz miał dodatkowy toolbar w przeglądarce... który przecież i tak można w każdej chwili usunąć, prawda?
Trzeba być ostrożnym i zwracać uwagę na to co się instaluje aczkolwiek nie można demonizować. Co więcej... sporo ludzi ściągających piraty z torrenta jest nieświadomych że ktoś kto to tam umieścił nierzadko dodaje od siebie "gratisy" I znów wracamy do kwestii myślenia o tym co się robi.
Pozdrawiam,
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum